Nechápem ako môže Nemecko oslavovať chaos, anarchiu a ilegálne prekračovanie hraníc, spustil Orbán

    0
    Viktor Orbán, maďarský premiér (Autor: SITA)

    Orbán v rozsiahlom rozhovore pre printové i internetové vydanie Bildu okrem iného zdôraznil, že jeho krajina od roku 2015 minula na ochranu hraníc jednu miliardu eur, za čo z Bruselu nedostala ani jeden cent. Informovala o tom agentúra MTI. 

    “Riešenie problému nespočíva v rozdelení ilegálnych migrantov, ktorí prišli na územie Európskej únie, ale v tom, že Únia pomôže tam, kde sú problémy,” uviedol Orbán. 

    V reakcii na poznámku denníka, že Budapešť prijíma dotácie z Bruselu, ale odmieta prijímanie utečencov, Orbán zdôraznil, že kohézne zdroje nie sú darom, ale náhradou krajinám strednej Európy za to, že otvorili svoje trhy.

    “To s utečeneckou otázkou nemá absolútne nič spoločné,” vyhlásil.

    Maďarský premiér podotkol, že nedokáže pochopiť, ako mohlo Nemecko, ktoré je pre Maďarov najlepším príkladom disciplíny a dodržiavania práva, oslavovať ako dobrú vec chaos, anarchiu a ilegálne prekračovanie hraníc.

    “Utečenecká otázka je síce politicky európskou záležitosťou, avšak zo sociologického hľadiska je nemeckou otázkou, pretože všetci utečenci chcú ísť do Nemecka a žiť nemecký život,” domnieva sa Orbán.

    - Reklama -