Nech sa americkí mopslíci snažia, koľko chcú, na Slovensku rusofóbia nikdy nezvíťazí, spustil Blaha

    0
    Predseda výboru NR SR pre európske záležitosti a poslanec Ľuboš Blaha s poslaneckou delegáciou z Ruska (Autor: ReproFoto Facebook/Ľ.Blaha)
    S krátkym postrehom zo stretnutia s delegáciou poslancov Ruskej federácie v národnej rade sa smerák podelil aj na sociálnej sieti Facebook. V komentári spomína ruských poslancov, ktorí pochádzajú z rôznych kútov Ruska, zo Sibíri, Tatárska či Jekaterinburgu. „Ruská veľkosť a potenciál ma nikdy neprestane fascinovať,“ píše Blaha obdivne o Rusku. 
     
    Poslanec za vládny Smer a predseda výboru národnej rady pre európske záležitosti spomína v krátkom príspevku na sociálnej sieti jedného z členov delegácie. „Bol odborár, očividný ľavičiar, ktorý povedal, že je rád, že môže stretnúť slovenského Che Guevaru. Zjavne mu ma takto predstavili – veľmi milé,“ konštatuje s usmiatym „emotikonom“ poslanec. 
     
    Ako to už u poslancov býva, ani v prípade Blahu nechýbala poznámka na adresu jeho ideových odporcov, ktorú zdôraznil pri stretnutí s ruskými kolegami. „Nikdy neprestanem verejne hovoriť, že Rusko je náš priateľ. Nech sa americkí mopslíci snažia, koľko chcú, na Slovensku rusofóbia nikdy nezvíťazí,“ píše Blaha. 
     
    Bežní ľudia na Slovensku si podľa Blahu Rusko vážia aj budú vážiť. V úplnom závere svojho facebookového statusu pridal malé okienko z histórie. „Slováci nikdy nezabudnú, kto nás oslobodil od fašizmu, a nikdy nebudú Rusko vnímať ako nepriateľa – naopak,“ myslí si Blaha. 
     
     
    - Reklama -