Návrhy kollárovcov vraj Dankovu stranu nezaujímajú. Analytik tvrdí, že niečo také nie je v parlamente mysliteľné

    0
    Ilustračná fotografia (Autor: TASR)
    Novelu predloženú stranou Sme rodina bude parlament prerokovávať v októbri. Kollárovci v nej navrhujú znížiť hranicu veku zodpovednosti za spáchanie priestupku na 14 rokov a zmierniť súčasný stav osobitnej priestupkovej imunity aj voči určitej neprispôsobivej časti obyvateľstva, ktorá má v súčasnosti širokú možnosť vyhnúť sa sankciám za spáchané priestupky.
     
    Hovorkyňa Zuzana Škopcová po opakovanej otázke agentúry vedela, že o zákone sa bude rokovať na schôdzi parlamentu a svoju počiatočnú odpoveď, že SNS nechce vedieť, čo predkladá opozícia, zmenila. „Slovenskú národnú stranu nezaujímajú návrhy strany Sme rodina,“ odpovedala Škopcová.
     
    Predkladateľ zákona, poslanec Peter Pčolinský v reakcii uviedol, že vyjadrenie SNS „len potvrdzuje fakt, že koaličné strany nezaujíma, čo sa predkladá, ale kto to predkladá“. 
     
    Analytik Ján Baránek tvrdí, že ak stranu nezaujíma, čo predkladajú iné strany v národnej rade, nemá tam čo robiť. „Parlament nie je záujmový klub, kde si členovia preberajú len veci, ktoré ich zaujímajú, od ľudí, ktorí ich zaujímajú. Parlament je najvýraznejším prejavom zastupiteľskej demokracie. Takže nemôže predstaviteľ jednej politickej strany povedať, že ho nezaujímajú návrhy zákonov inej politickej strany,“ tvrdí Baránek. 
     
    Celý text nájdete TU.
     
    - Reklama -