Naučte sa jazyk, lebo prídete o štátnu podporu. Čítajte, kde takto hrozia migrantom

    0
    Dánsky mladík Vlad, vydávajúci sa za teroristu ISIS. (Autor: reprofoto: youtube)
    Dánsko prijalo zákony, ktoré zabezpečia, aby sa deti migrantov učili štátny jazyk, a ak nie, rodičia nedostanú sociálne benefity. Opatrenie si získalo podporu naprieč dánskym parlamentom, pretože podľa poslancov je nevyhnutné, aby sa deti migrantov naučili po dánsky v záujme integrácie do spoločnosti. 
     
    V praxi zákon znamená, že úrady vymenili štátne sociálne bonusy za integračné bonusy pre migrantov. Tie môžu byť znížené až o polovicu, ak nebudú deti migrantov dosahovať určené ciele, ku ktorým patrí aj zvládnutie dostatočnej úrovne dánčiny. Zákon podľa britského portálu Express navyše umožňuje úradom konfiškovať cenný majetok migrantov, aby na ich ubytovanie nedoplácali dánski daňoví poplatníci. 
     
    Deti z rodín migrantov sa učia po dánsky v malých skupinkách, aby si rýchlejšie osvojili jazyk a bežnú komunikáciu. Komplikovanejšie je už aj získanie trvalého pobytu a tisícky ľudí naň s novým zákonom stratili nárok. 
     
    Vlani v októbri vyzvala dánska kráľovná moslimov, aby si osvojili západné hodnoty, a so zvýšeným počtom migrantov vláda pristúpila k opätovnej kontrole hraníc. Zástupca lídra antiimigračnej Dánskej ľudovej strany Søren Espersen dokonca vyzýval na šesťročný zákaz vstupu do krajiny pre všetkých moslimov. 
     
    Celý text v angličtine nájdete TU
     
    - Reklama -