Nástupcom Fica by vraj mohol byť tento minister

    0
    Premiér Robert Fico (Autor: TASR)

    Môže minister financií Kažimír vyšachovať Roberta Fica z predsedníckej či premiérskej stoličky Smeru? „Hoci samotný Kažimír sa do toho nijako netlačí. A hru na nástupcu odmieta ako nezmysel. Jeho ľudia to však môžu vidieť inak. A to je niekedy v politike dosť podstatné. Hlavne ak sa minúvšetky iné možnosti,“ píše v úvode svojho textu pre Aktuality.sk Daniš.

    Údajne už po marcových voľbách sa mal Fico zveriť svojim najbližším s tým, že je to poslednýkrát, čo vedie Smer do volieb ako líder, a v roku 2020 by si mali nájsť niekoho nového. O smeráckych dvojkách sa polemizovalo už dlhšie. Spomínali sa mená ako Robert Kaliňák či Peter Pellegrini. Podľa Daniša mala Kaliňáka pochovať kauza Bašternák a: „… Pellegrini sa zas nepresadil. Hoci by to (na rozdiel od Kažimíra) veľmi chcel.“

    „Kažimír, aj keď sa to možno nezdá, patrí do prvej päťky lídrov Smeru – má celoslovenskú podporu, prakticky vo všetkých regiónoch. Jeho výtlak bol 153-tisíc preferenčných hlasov,“ spresňuje komentátor. Ten ale podčiarkuje, že celá schéma má jediný háčik, a to, že Kažimír sa zatiaľ zubami-nechtami bráni pozícii potenciálneho šéfa strany či premiéra. „Presnejšie povedané: Kažimír nechce byť lídrom strany oligarchov. Ešte k tomu vo fáze úpadku. Z čoho vyplýva, že vie celkom dobre počítať,“ dodáva.

    - Reklama -