Našla sa bomba označená hákovým krížom a polícia vyšetruje prípravy teroristického útoku na islamské centrá a ubytovne migrantov

    0
    Protest nemeckej krajnej pravice proti migrantom a islamu (Autor: TASR)

    Muži vo veku 18 a 24 rokov skončili v rukách polície, keď v dome v meste Lauterecken objavili desiatky kilogramov výbušnín. Polícia evakuovala podľa denníka the Independent 80 ľudí, aby mohla materiál na prípravu bômb bezpečne odstrániť. Obaja podozriví odmietli pri decembrovom zatknutí obvinenia, že by pripravovali teroristické útoky a uviedli, že si chceli iba vyrobiť zábavnú pyrotechniku na Silvestra. 

    Dvojica nemeckého pôvodu zostáva vo väzbe pre podozrenie z porušenia zákonov o prechovávaní výbušnín a prípravy násilného činu. Prokuratúra preveruje, či muži nie sú napojení na nemeckú extrémistickú organizáciu Oldschool Society (OSS), ktorá v roku 2014 plánovala útoky na utečenecké centrá a mešity v Nemecku. 
     
    Mladší z podozrivých vyšetrovateľom povedal, že sa vlani v lete zúčastnil na stretnutí OSS. Štvoricu členov tejto krajne pravicovej organizácie už súdia v Mníchove za to, že mali údajne v pláne zaútočiť na žiadateľov o azyl v nemeckých mešitách. 
     
    Celý text v angličtine nájdete TU
     
     
    - Reklama -