Národniar Paška spomína dva termíny volieb. SNS výmenu premiéra nežiada

    0
    Jaroslav Paška (Autor: SNS)

    “Stále je možnosť, že isté riešenie môže priniesť aj zásadná rekonštrukcia vlády. Ak by sa aj koalícia zhodla na výmene premiéra, je otázka, či by vznikla dohoda s prezidentom na tom, že bude akceptovať osobu nového premiéra, ktorého by vymenoval,” poznamenal Paška.

    V súvislosti s termínom predčasných volieb predpokladá, že sa nebudú konať uprostred prázdnin. “Ja osobne som za čo najskorší termín,” povedal Paška. Na druhej strane tvrdí, že pokiaľ Most-Híd funguje ako koaličný partner, necháva plynúť aktuálnu parlamentnú schôdzu, je potrebné vytvoriť priestor na pokračovanie spolupráce aj v predvolebnom období. “Sú totiž zákony, ktoré treba dotiahnuť,” ozrejmil Paška.

    Ak by sa konali predčasné voľby, SNS verí, že v nich dokáže presvedčiť aj na základe doteraz splnených programových sľubov. Paška spomínal ústavnú ochranu pôdy či 13. a 14. platy. “Máme sa čím prezentovať, nebojíme sa ísť do súťaže,” dodal.

    Rozhodnutie o predčasných voľbách musí parlament prijať ústavným zákonom, teda minimálne 90 hlasmi. Samotný zákon je pomerne jednoduchý. Hovorí o tom, že aktuálne volebné obdobie sa končí dňom parlamentných volieb, pričom obsahuje aj konkrétny termín ich konania.

    - Reklama -