Nakazené mäso v reštauráciách po celom Slovensku! Ministerka prišla s vážnym odhalením

    0
    Mäso. Ilustračná fotografia (Autor: TASR)

    “Na Slovensko bolo cez Holandsko a Poľsko dovezených až 21.000 kg tohto nakazeného brazílskeho mäsa. Naši veterinárni inšpektori okamžite nariadili jeho sťahovanie, bolo totiž rozdistribuované až do 54 reštaurácií po krajine. Aj vzhľadom na závažnosť tejto situácie sme sa rozhodli s pánom ministrom Druckerom apelovať na slovenských spotrebiteľov. Zdravie máme len jedno, investujme doň a nepozerajme len na cenu,” uviedla Matečná.

    MPRV SR v rámci preventívnych opatrení nariadilo predaj brazílskeho mäsa okamžite pozastaviť. Počet kontrolovaných vzoriek ŠVPS vzrástol z 237 na 341 produktov.

    “Doterajšie laboratórne testy preukázali 17 nevyhovujúcich vzoriek. V jednom z týchto brazílskych produktov – produkt značky SEARA 'Mrazené kuracie prsia bez kosti bez kože bez innerfiletu solené' v 2 kg balení, výrobca spoločnosť Agricola Jandelle, sme zistili Salmonellu kmeňa Heidelberg. Kontroly vykonávame aj naďalej, zameriavame sa hlavne na prevádzkovateľov, ktorí vlastnia sklady a obchodujú s touto komoditou vo väčšom množstve a dodávajú ho reštauráciám a konečným spotrebiteľom,” spresnil Bíreš. 

    Testy na konzervačné látky, aj na prítomnosť salmonely podľa neho stále pokračujú. Pri žiadnej z testovaných vzoriek zatiaľ neboli objavené chemické látky, ktorými sa v Brazílii malo upravovať pokazené mäso.

    - Reklama -