Náckovia od Kotlebu majú nového fanúšika. Rytier Čarnogurský sa prihlásil k extrémizmu a podal si aj svoje materské KDH. Takto rozprášil Figeľa, Hrušovského a spol.

    0
    Ján Čarnogurský s krížom Rádu sv. Juraja (Autor: SITA)

    Podľa Čarnogurského voľby rozbili status quo politickej korektnosti, ktorý u nás doteraz vládol, a konečne sa na plné ústa môže hovoriť o veciach, ktoré ľudí naozaj trápia. Pomohol tomu najmä Marian Kotleba. Médiá sa mu vraj nevenovali a napriek tomu sa jeho strana dostala do parlamentu. Čarnogurský tiež píše, že v médiách vládne akási cenzúra, ktorá nedovoľuje hovoriť o antiimigrantských náladách, Rómoch či homosexuáloch a ich „inakosti“. Víťazstvo Kotlebu toto tabu vraj prelomilo.

    Prirovnal ho k Marine Le Penovej alebo Aliancii pre Nemecko, ktorým očividne fandí.

    Čarnogurský opisuje Kotlebu a jemu podobných ako bojovníkov snažiacich sa obyčajným ľuďom pomôcť a zbaviť ich okov politickej korektnosti, ktorá im bráni slobodne žiť. Ako si však svet bez korektnosti ľudí voči ostatným ľuďom predstavuje, neuviedol.

    Vo svojom blogu tiež bývalý disident kritizuje ostatné politické strany, ktoré odmietli spolupracovať s Kotlebom. Jeho predstava stabilnej vlády Slovenska predsedajúceho Európskej únii zahŕňa aj ĽSNS. Vo svojom blogu píše, že prezident Kiska by mal vytvorenie novej vlády uľahčiť, túto možnosť však Čarnogurský nevidí ružovo. „Ak sa bude riadiť najmä svojou atlantickou politickou korektnosťou, akou sa riadil doteraz, vytvoreniu vlády bude skôr škodiť,“ filozofuje Čarnogurský.

    Konzervatívec nezabudol skritizovať aj vedenie strany KDH, poznamenal, že nikto z jej predstaviteľov „nepreukázal žiadny politický talent“. Čarnogruský dokonca aj radil bývalým kolegom. „Nový začiatok KDH nastane, len keď opustia všetky funkcie v strane najmenej Ján Figeľ, Pavol Hrušovský, Július Brocka, Pavol Abrhán,“ píše. Na záver nezabudol poznamenať, že má ťažké srdce na Jána Figeľa, ktorý kritizoval cirkev za to, že ako inštitúcia nevystríhala ľudí pred Kotlebom. „Je to trápne. Dvetisícročná katolícka cirkev má vystríhať pred politickým hnutím, ktoré trvá ani nie desať rokov?“ ukončil svoju úvahu Čarnogurský.  

    Blog Jána Čarnogurského nájdete TU.

    - Reklama -