Naberte odvahu odstrihnúť sa od mafie, vyzýva Matovič policajtov a prokurátorov. Výzvu adresoval aj Pellegrinimu

    0
    Igor Matovič pred novinármi v Bratislave (Autor: OĽaNO)

    Obe sa zhodujú, že Slovensko je demokratickou krajinou, no závisí práve od ľudí, akou cestou pôjde ďalej. “Vymenili sa tváre, ale spôsoby zostali rovnaké. Stále tu máme obrovské kauzy. Za veľmi pozitívne však považujem vzopätie občianskej spoločnosti,” uviedla na brífingu vo štvrtok predsedníčka poslaneckého klubu OĽANO Veronika Remišová.

    Podľa predsedu SaS Richarda Sulíka je Slovensko stále demokratická krajina, hoci s podlomenou vierou ľudí v spravodlivosť. “Jedine občania však môžu v krajine vytvoriť politické prostredie, v ktorom sa mafiánom nebude dariť. Sú pred nami troje voľby – voľby prezidenta, voľby do Európskeho parlamentu, a nakoniec voľby parlamentné. Sú to tri kľúčové príležitosti, aby Slovensko z toho rázcestia vykročilo správnym smerom,” zdôraznil.

    Predseda hnutia OĽaNO Igor Matovič vyzdvihol, že z boja proti korupcii a mafii, ktorá podľa jeho slov ovládla štát, políciu a prokuratúru, sa stala vec verejná. Zároveň vyzval premiéra Petra Pellegriniho (Smer-SD), aby sa odstrihol od strany Smer-SD.  „Vyzývam premiéra Pellegriniho, aby po roku od vraždy, kedy sa každý deň ukazovalo, že za vraždu je viac a viac zodpovedný Smer a ľudia blízko Smeru, aby sa čím skôr odstrihol od tejto skorumpovanej strany, a aby čím skôr ukázal Robertovi Ficovi, kde je jeho miesto. Zároveň vyzývam všetkých čestných policajtov a prokurátorov, aby nabrali odvahu sa odstrihnúť od skorumpovanej mafie, ktorá v minulosti ovládla políciu a prokuratúru, a aby stáli na strane spravodlivosti,“ povedal Matovič.

    K názoru sulíkovcov a matovičovcov sa pridala aj mimoparlamentná Občianska konzervatívna strana (OKS). “Brutálna vražda dvoch mladých ľudí prebrala občanov z letargie. A svojou účasťou na verejných zhromaždeniach po celom Slovensku dali jasne najavo, že majú plné zuby prerastania organizovaného zločinu bielych golierov s politikou a štátnymi inštitúciami,” uviedol predseda OKS Ondrej Dostál. Slovensko podľa jeho slov potrebuje ľudí, ktorí budú vo svojom živote rovnako občiansky statoční, ako bol Ján Kuciak.

    - Reklama -