Na toto ste hrdí? Bože môj! Netušíte, koľko problémov ste Nemecku spôsobili. Sulík opäť nakladal nemeckým vítačom imigrantov

    0
    Richard Sulík (Autor: Reprofoto: Facebook)

    Poriadne sa do nich pustil. Azda žiaden slovenský politik nemá taký hlboký vzťah k Nemecku ako Richard Sulík. Napokon, v Nemecku aj líder strany SaS viac ako 10 rokov žil, respektíve študoval.

    Aj preto býva náš europoslanec často hosťom rôznych nemeckých diskusných relácií.

    Merkelovej zlý recept

    A treba dodať, že Sulík už dlhšie len nechápavo krúti hlavou nad liberálnym postojom Nemcov voči islamským migrantom, ktorí húfne smerujú do najľudnatejšej krajiny starého kontinentu.

    Samozrejme, tisíce utečencov sa valia do Nemecka aj pre „vítaciu politiku“ kancelárky Angely Merkelovej. To, že podľa Sulíka ide o absolútne nesprávnu taktiku, dokumentujú aj politikove vyjadrenia v médiách, ako aj na verejnosti.

    Negatívne vnímanie

    Hoci je lídrom liberálnej strany, Richard Sulík už neraz vyjadril svoj nesúhlas k téme multikulturalizmu, respektíve islamizácii Európy.

    „Ani ja nechcem žiť v spoločnosti, kde sa narodí viac moslimských detí ako nemoslimských,“ povedal napríklad začiatkom roka.

    Celý rozhovor TU

    V polovici júla sa Sulík pre zmenu vyjadril, že „islam je v rozpore s našou kultúrou a priamo ohrozuje našu civilizáciu“.

    Celý článok TU

    A v  podobnom duchu sa Sulík prezentoval aj pred pár dňami, keď bol hosťom známej talkšou nemeckej stanice N24 pod názvom Studio Friedman. Okrem slovenského zástupcu si skúsený moderátor Michel Friedman pozval ako protistranu Martina Pätzolda zo strany CDU, teda zo strany, ktorej šéfuje práve Angela Merkelová. 

    Pomáhať, ale…

    Sulík v diskusii svojmu mladému nemeckému oponentovi vysvetľuje, prečo urobili Nemci chybu, keď sa rozhodli masovo otvoriť hranice pre islamských migrantov.

    Sulík si myslí, že migrantom sa dá pomôcť aj inak ako priamym pozvaním do krajiny.

    „Môžu sa predsa vystavať utečenecké tábory mimo EÚ. V Líbyi, Libanone, v Turecku. Ale som za to, aby bola Európa humánna,“ zaznelo napríklad zo strany predsedu SaS.

    S tým, aby sa nepomáhalo priamo na mieste, teda v Nemecku, však príliš nesúhlasili ako moderátor, tak aj Pätzold.

    Už iba zmierniť následky

    Na zmienku o zredukovaní počtu migrantov v podaní nemeckej kancelárky reagoval kladne.

    „Konečne. Mali sa hneď od začiatku chrániť vonkajšie hranice a potom by sa toto nestalo,“ držal sa Sulík svojej názorovej línie.

    Pätzold hájil nastavenú politiku tým, že spomenul doterajší milión prijatých migrantov. Toto tvrdenie mu však Sulík tiež ´obúchal o hlavu´.

    „Na toto ste hrdý? Bože môj!… Vy vôbec netušíte, koľko problémov ste spôsobili Nemecku v kontexte 20 rokov,“ kontroval Sulík narážajúc na fakt, že v spomenutom milióne prišelcov je až 800-tisíc mladých mužov vo veku od 15 do 30 rokov.

    Pätzoldove táraniny

    K videu pridal Sulík na sociálnej sieti aj status s jasným odkazom, z ktorého vyplýva, že Pätzoldove vyjadrenia považoval za táranie. 

    „MINULÝ ŠTVRTOK V BERLÍNE. S jedným mladým poslancom (Pätzold) z Bundestagu za CDU. Čo ten narozprával, by dnes už ani len Angela Merkelová osobne nepovedala,“ napísal na svojej ´stene´ slovenský politik.

    Zdroj: Facebook/Richard Sulik

    - Reklama -