Na Slovensku zatkli podozrivých teroristov. Jeden sa ukrýval v rómskej osade na Spiši

    0
    Špeciálne jednotky, ilustračné foto (Autor: Petr Blahuš)

    Server Topky.sk vyšiel ako prvý von so správou, že polícia vykonala v súvislosti s parížskymi útokmi viacero razií. Zatknutí majú byť traja teroristi. Jeden z nich bol na našom území dlhšie a opakovane si predlžoval pobyt, ďalší dvaja mali Slovenskom prechádzať. Vo všetkých prípadoch má ísť o cudzincov.

    Minister vnútra dnes na tlačovej konferencii poskytol bližšie informácie.

    Ako informoval, za ostatné dni polícia zadržala približne dvadsať osôb, šestnásť z nich už bolo vyhostených z územia Slovenska. 

    Ako ďalej uviedol minister: “Jeden z podozrivých bol zaistený dnes ráno v Smižanoch na Spiši. Ukrýval sa tu v miestnej rómskej osade.”

    Druhý podozrivý pochádza zo Saudskej Arábie.

    Ďalší dvaja mali pri sebe falošné doklady a veľký obnos peňazí. K nám prišli z Francúzska.

    Utekajú cez Slovensko?

    Po rokovaní Bezpečnostnej rady priznal minister Kaliňák zadržanie podozrivých osôb. Zadržaní však nemajú mať súvis s parížskymi útokmi. Vraj boli u mužov zaistené veci, ktoré mali ohroziť bezpečnosť Slovenska. Viac detailov však oznámi minister na dnešnej tlačovej besede.

    Po sérii teroristických útokov v Paríži sa vraj  radikáli z Francúzska a Veľkej Británie snažia čo najrýchlejšie dostať z Európy. Jednou z krajín, cez ktorú utekajú, môže byť aj Slovensko. V susednom Maďarsku boli napríklad zadržaní aj dvaja Briti, ktorí kedysi podporovali terorizmus. Chceli sa dostať do Rumunska.

    Raziu proti teroristom a ich komplicom uskutočnili včera v skorých ranných hodinách aj Francúzi v štvrti Saint Denis. Situácia bola mimoriadne vyhrotená, štvrť bola uzavretá a platil zákaz vychádzania aj približovania sa k oknám. Výsledkom boli dvaja mŕtvi a osem zadržaných. Medzi mŕtvymi môže byť aj mozog celej akcie Abdelhamid Abaaoud. 

    - Reklama -