Muž, ktorého vyhodili z lietadla, lebo do telefónu hovoril po arabsky, podľa jedného zo svedkov incidentu klame

    0
    Adam Saleh (Autor: ReproFoto YouTube)
    Denník the Independent cituje vyjadrenia jedného zo svedkov celého incidentu, ktorý krátko pred tým počul, ako sa dvojica dohadovala, aby Saleh mohol natočiť reakciu cestujúcich na vykrikovanie svojho kamaráta v arabčine. Za to oboch vykázali z lietadla, ale na videu, ktoré za jediný deň videlo vyše 30 miliónov ľudí, je vidieť len reakciu ľudí, nie to, čo sa skutočne pred tým stalo. 
     
    Aj BBC, ktorá prišla so šokujúcou správou o vykázaní moslima z lietadla len za to, že hovoril s mamou po telefóne po arabsky, priznáva, že mohlo byť všetko inak. Adam Saleh nie je totiž žiadne internetové neviniatko. Jeho kanál na portáli YouTube obsahuje aj ďalšie videá podobného razenia, kde sa napríklad sťažuje, že ho námatkovo kontrolovala letisková kontrola. 
     
    Adam Saleh a jeho kamarát Slim Albaher nie sú práve najdôveryhodnejšie zdroje, keďže ich internetová minulosť obsahuje množstvo videí, v ktorých vyvolávajú kontroverzné situácie, aby potom mohli poukázať na reakciu ľudí voči nim ako moslimom. 
     
    Na jednom z videí ktoré pripomína aj BBC, Saleh počíta v lietadle po arabsky od desiatich k nule a pritom natáča reakcie okolosediacich spolucestujúcich. V najnovšom prípade, keď sa sťažoval na spoločnosť Delta Airlines, že ho vraj vyhodila len preto, že hovoril po arabsky, sa ukázalo, že dôvod bol celkom iný. Aerolinky uviedli, že ho jednoducho nechali vysadiť, lebo rušil ostatných hlučným správaním. 
     
     
    - Reklama -