Mugabe je nenahraditeľný a bude nám vládnuť aj z hrobu, burcovala dav jeho manželka Grace

    0
    Robert Mugabe, prezident Zimbabwe (Autor: SITA)

    Prvá dáma Zimbabwe Grace Mugabeová sa v príhovore pred prívržencami vládnucej strany poriadne rozvášnila. Mugabeho fanúšikovia sa zišli pri príležitosti podpory jeho kandidatúry na prezidenta v roku 2018. Mugabe v krajine úraduje už od roku 1987 a niekoľkokrát sa vyjadril, že z kresla prezidenta ho môže odstrániť len Boh. 

    V príhovore desiatkam tisíc podporovateľov Mugabeová citovala aj slová z Biblie a davu vysvetlila, že Boh ustanovil jej manžela za „proroka národov“.

    „Biblia nám hovorí v Jeremiášovej kapitole 5, verši 1: Skôr ako som ťa vytvoril v lone, poznal som ťa. Skôr ako si sa narodil, vnímal som ťa a menoval som ťa za proroka národov,“ recitovala Mugabeová, ktorej prejav podľa Nigeria Today podfarbovala aj gospelová hudba. Prvá dáma mala pri svojej reči oblečené farebné šaty posiate portrétmi jej manžela.

    „Prezident Mugabe je jedinečný líder, pretože si stál za svojím aj tvárou v tvár sankciám. Tvoji ľudia ti teraz veria a chceme, aby si ostal naším vodcom,“ burcovala dav Mugabeová.

    Manželka prezidenta pred časom vyhlásila, že keď to bude potrebné, svojho muža bude do práce aj tlačiť na vozíku. Tentoraz však zašla ešte ďalej. „Chceme, aby si túto krajinu viedol aj z hrobu, keď budeš ležať na Národnom cintoríne hrdinov,“ vyhlásila prvá dáma Zimbabwe. 

    - Reklama -