Mufti sa už čertí. Tento psychopat je normálne presvedčený, že on je obeť. Mal už dávno sedieť. Aj toto zaznelo od politikov na adresu Mečiara

    0
    Vladimír Mečiar (Autor: TASR)

    Expremiér Vladimír Mečiar v diskusii s moderátorom Branislavom Dobšinským vyhlásil: „Amnestie neboli zrušené, sú naďalej platné. Neboli, to je obrovský historický omyl.“ Expremiér v relácii odmietol, že by bol ideovým otcom myšlienky únosu syna bývalého prezidenta Michala Kováča. Tvrdí, že ho ani neriadil, rovnako popieral, že by vtedajšia štátna moc ovplyvňovala vyšetrovanie. Odmietol tiež, že by vražda Róberta Remiáša s prípadom súvisela. Viac si môžete prečítať TU.

    Tento hajzel mal dávno sedieť

    Na Mečiarovo vystúpenie takmer okamžite reagovali slovenskí politici. Poslanec hnutia Sme rodina Peter Pčolinský ho obvinil, že v každej druhej vete klame. „Tento psychopat je normálne presvedčený, že obeť je on. Tento hajzel mal dávno sedieť v base a mal mu byť zabavený celý majetok!“ napísal Pčolinský.

    Zdroj: Facebook / Peter Pčolinský

    Opozičný poslanec hnutia Obyčajní ľudia Ján Budaj ešte včera kritizoval rozhodnutie verejnoprávneho média pozvať Mečiara do relácie samého iba s moderátorom. Matovičov poslanec uvažoval, či je vhodný čas dať Mečiarovi taký priestor, rovnako adresoval pár slov aj riaditeľovi RTVS Václavovi Mikovi. Prečítať si ich môžete TU.

    Po relácii Budaj, ktorý za zrušenie tzv. Mečiarových amnestií bojoval opakovane celé roky, povedal, že RTVS podnikla riskantný podnik. Podľa jeho názoru sa z inštitúcie, čo bývala expremiérovým otrokom, stala jeho verejným žalobcom. „Mečiar trval, pochopiteľne, na sebaobrane v štýle ´vy nič neviete´, redaktora urážal a divákov zahlcoval tradičnou slovnou hnačkou. Na svoju obranu nepovedal nič nové,“ píše Budaj na sociálnej sieti.

    Podľa jeho slov pôjde aj bývalý predseda vlády pre osobnú záchranu aj s politikmi, ktorí sú ohrozením záujmov Slovenskej republiky. „Spojí sa aj s čertom-diablom, ako to urobil vždy v minulosti. Ukazuje, akou je nepravdou, ak sa označuje za zakladateľa štátu. Zakladateľovi štátu by v jeho činoch rozkazoval vždy len záujem štátu, nie osobný strach,“ uzavrel Budaj.

    Zdroj: Facebook / Ján Budaj

    Mufti sa už čertí

    Reláciu si s nadhľadom vypočul aj liberálny poslanec SaS Martin Poliačik. „Mufti už sa čertí,“ napísal Poliačik a pochválil prácu moderátora.

    Zdroj: Facebook / Martin Poliačik

    Nezaradený poslanec Miroslav Beblavý sa rozhodol čas využiť aj inak, ako počúvaním alebo pozeraním, keďže verejnoprávne médium diskusiu nevysielalo len v rozhlase, ale aj v televízii.

    „Kým celý môj Facebook počúval Mečiara, zobral som manželku na obed. Nekrofilný masochista totiž nie som,“ poznamenal.

    Zdroj: Facebook/  Miroslav Beblavý

    Mečiar išiel svojou líniou…

    Mediálny analytik Ľubomír Lintner dnešnú diskusiu označil za tú, ktorá spoločnosti nič nedala. „Ak to niekto bude považovať za profesionálny žurnalizmus, tak potom sa prudko zmenili kritériá. Dobšinský mal síce pripravené citáty, ale Mečiar išiel svojou líniou, ktorú v drvivej väčšine nedokončil. Dobšinský to totiž už posúval ďalej,“ okomentoval Lintner prácu moderátora.

    Kriticky zhodnotil aj rozhodnutie vysielať diskusiu v TV. „Jednak z pohľadu povýšenia Mečiara do vyššieho levelu dôležitosti, ako mu v danej chvíli patrí, a jednak skomplikovalo to realizáciu. Prejavilo sa to v koordinácii práci s réžiou. Čitali citát, na obrazovke však bol prepis Svěchotu, potom už bola správna grafika, ale keď strihli do štúdia, ukázalo sa, že Mečiar rozprával aj počas čítania citátu na obrazovke…,“ vysvetlil a dodal, že pozvanie expremiéra považuje za chybné. Podľa jeho názoru mohol iba povedať svoj názor na zrušenie amnestií v spravodajstve.

    Zdroj: Facebook / Ľubomír Lintner

    - Reklama -