Mrzí ma ideologický pohľad na správu vecí verejných, hovorí Droba na rozhodnutie KHD nepodporiť ho na bratislavského župana

    0
    Juraj Droba (Autor: TASR)

    Dohoda medzi stranami SaS, OĽaNO-NOVA a KDH pred župnými voľbami nabrala konečnú podobu. Výsledok je, že kresťanskí demokrati podporia len siedmich z ôsmich kandidátov na županov. Bez ich podpory tak bude kandidát SaS na župana, súčasný poslanec NR SR Juraj Droba.

    „Výnimku sme si uplatnili iba v Bratislavskom kraji z pohľadu župana, nie poslaneckých kandidátov,“ povedal pre Hospodárske noviny predseda KDH Alojz Hlina.

    Liberálny kandidát na župana však hovorí, že od začiatku rokovaní nič iné ani nečakal, mrzí ho však ideologický pohľad na správu vecí. „Akceptujem toto rozhodnutie a s politikmi KDH budem na krajskej úrovni po zvolení za župana rád spolupracovať. Rešpektujem kresťanské hodnoty, no dodám, že ideologický pohľad na správu vecí verejných ma mrzí,“ tvrdí Droba.

    „Malá“ politika nie je podľa neho ani konzervatívna, ani liberálna. „To, či funguje doprava, či sú opravené cesty, či nemáme kontaminovanú vodu v studni, či stredné školy pripravujú mladých kvalitne na život a ďalšie štúdium a či je dosť miesta v škôlkach pre všetky deti aj na sídliskách, nie je vecou ideológie,“ dodáva Droba s tým, že to je vec dobrého manažmentu, zdravého rozumu a nulovej tolerancie ku kradnutiu, pričom to je jeho ponuka, aby sa mohol stať úspešným županom.

     

    - Reklama -