Most-Híd zmieta škandál. Bugárova politička paktovala s mafiánmi. Skončila v base

    0
    Peniaze, ilustračné foto (Autor: SITA/AP)

    Krátenie daní je obľúbenou „disciplínou“ špekulantov a podvodníkov na celom svete. Iste, hlbšie štatistiky by nám určite odkryli neradostné čísla, no horšie je, pokiaľ je osoba obvinená z takýchto nekalých praktík aj verejne činná a mala by slúžiť občanom. 

    Presne to je totiž prípad regionálnej šéfky parlamentnej strany Most-Híd Judity Csörgőovej, ktorá je obvinená z krátenia daní až do výšky 600-tisíc eur. Miestna predsedníčka z Gabčíkova sa mala nezákonne obohacovať pri výrobe nelegálnych cigariet.

    Na jednej lodi s mafiánmi?

    A aby toho nebolo málo, Csörgőová je v prípade obvinená spolu s neslávne známym lokálnym mafiánskym gangom sátorovcov. Politička má totiž podnikateľské aktivity vo firme, kde v minulosti pôsobila aj exmanželka mafiánskeho bosa Ľudovíta Sátora.

    Viac o mafiánskej skupine sátorovcov TU.

    Ako píše piatkové vydanie denníka Nový Čas: „Prokurátor navrhol, aby Csörgőovú stíhali väzobne. Najvyšší súd ju však vo štvrtok nechal na slobode, lebo skutok sa stal ešte v roku 2007 a nevidí dôvod na väzbu.“

    Nevedeli o tom

    Okresné predsedníctvo strany, ktorej voličská základňa je predovšetkým na južnom Slovensku, začalo prípad okamžite riešiť, pričom podľa oficiálneho vyjadrenia tlačového oddelenia Mosta strana o političkiných aktivitách netušila.

    Tak či onak, podobné „eskapády“ určite nevrhajú dobré svetlo na partaj. Hoci treba objektívne dodať, že v tomto prípade ide o pochybenie jednotlivca.

    K Csörgőovej počínaniu sa na svojom facebooku vyjadril aj europoslanec a šéf strany SaS Richard Sulík. Ten pridal uštipačný komentár pod názvom „Charakter rozchoduje“.

    Zdroj: Facebook, Richard Sulik

    - Reklama -