Mojou prácou je umlčovať belochov. Teraz musíte počúvať ten zúfalý krik menšín. Nová krv amerických demokratov sa tak rozohnila, že nechápali ani spolustraníci

    0
    Ilustračná fotografia: Americká vlajka (Autor: TASR)

    Sally Boyntonová-Brownová sa vo Washingtone uchádzala o pozíciu členky Demokratického národného výboru, ktorý má následne podporovať jednotlivých demokratov vo volebných súbojoch. Dáma dala jasne najavo, že stojí o hlasy menšín. Hoci je sama beloška, má pocit, že vedenie Demokratickej strany doteraz zlyhávalo, keď dávalo až príliš veľa priestoru bielym občanom a hlasy menšín, bohužiaľ, zostali nevypočuté. Političku toto zlyhanie veľmi mrzí a rozhodla sa s tým niečo urobiť.

    „Mojou prácou je načúvať a byť hlasom. A mojou prácou je umlčať belochov,“ povedala politička. Chce umlčovať belochov, ktorí príslušníkov menšín nenechajú prehovoriť. Podľa Brownovej nastal čas, keď treba konečne načúvať zúfalému kriku menšín a nepočúvať len bielych spoluobčanov, ktorí predstierajú, že netrpia žiadnymi predsudkami a sú presvedčenými demokratmi. Majú plné ústa fráz, ale ich činy tomu podľa političky nezodpovedajú.

    „Toto nie je nejaké rétorické cvičenie, toto je otázka života a smrti,“ tvrdila politička vo Washingtone. Teraz podľa nej dochádza k lámaniu chleba. Teraz sa ukáže, aká Amerika naozaj je. V snahe nechať vyniknúť hlas menšín by vraj mali ťahať všetci Američania za jeden povraz, lebo všetci skutoční demokrati stoja na rovnakej strane.

    Súčasný 45. prezident Donald Trump vo svojom prvom prezidentskom prejave povedal, že vracia moc z Washingtonu späť ľudu. A v rovnakom duchu sa na zjazde demokratov vyjadrila aj Brownová. Nastal podľa nej čas vrátiť sa k ľuďom, načúvať im a pracovať s tým, čo hovoria. „Ja nie som politik. Ja som ľudská bytosť, ktorá sa snaží odviesť dobrú prácu, ale bez vašej pomoci sa mi to nepodarí,“ doplnila politička za výraznej gestikulácie rukami, čím zrejme žiadala svojich kolegov v sále o podporu.

    - Reklama -