Môj otec bol nacista do posledného dychu, priznal Merkelovej zástupca a rozhovoril sa o antiimigračnej strane

    0
    Líderka AfD Frauke Petryová (Autor: SITA)
    AfD vedie od vlaňajška Frauke Petryová, ktorá razí politiku zameranú proti migrantom a otvorene vystupuje proti vláde Angely Merkelovej. Tá totiž migrantom otvorila dvere, čo mnoho ľudí popudilo, a AfD hrá práve na ultrapravicovú nôtu. Petryová sa stala terčom kritiky už začiatkom roka, keď napríklad vyzvala, aby Nemecko chránilo hranice aj za použitia zbraní. 
     
    Reči AfD sú podľa Sigmara Gabriela rovnaké ako tie nacistické z čias hitlerovského Nemecka. „Všetko, čo hovoria, som už počul, aby bolo jasné, počul som to od svojho vlastného otca, ktorý bol nacista až do posledného dychu,“ povedal vicekancelár v rozhovore pre Funke Media Group. 
     
    AfD je v uplynulých mesiacoch stále populárnejšia, najmä po marcových voľbách, v ktorých získala tri kreslá. Sigmar Gabriel v rozhovore obvinil antiimigračnú stranu z toho, že sa snaží vrátiť Nemecko do jeho netolerantnej minulosti. 
     
    „Chcú vrátiť veci späť do čias Západného Nemecka v šesťdesiatych rokoch, keď ženy boli stále doma a cudzinci, gejovia a lesby boli neviditeľní a po večeroch sa pri pive spievali staré vojenské pesničky,“ povedal Gabriel. 
     
    Celý text nájdete v angličtine TU
    - Reklama -