Mladí migranti sa v Nemecku vraj čoraz častejšie uchyľujú k prostitúcii

    0
    Ťaživá finančná situácia núti mnohých migrantov k prostitúcii (ilustračné foto) (Autor: Facebook, Call Girl Jaipur Escort)

    Stanú sa z nich dospelí ľudia a zrazu sú bezradní. Po dovŕšení 18 rokov sú v Nemecku migranti vyňatí zo sociálneho systému dávok a mnohí tak razom musia riešiť existenčnú otázku.

    Nemecká  ľavica aktuálne volá po posilnení sociálnych programov a zvýšenom financovaní.

    Ako informuje vo svojom článku portál Deutsche Welle, katalyzátorom rastu poskytovania sexuálnych služieb je práve nemecký ochromený sociálny systém.

    Paradoxné pritom je, že väčší nárast je evidovaný na strane mužov, pôvodom hlavne z Pakistanu, Afganistanu a Iránu. Ženy však tiež nie sú, samozrejme, výnimkou.

    „Väčšina stretnutí sa dohaduje cez internetové fóra. Avšak aj berlínsky park Tiergarten je miestom, kde chodia starší muži platiť dospievajúcim chlapcom za sex,“ píše sa o. i. v spomínanom článku Deutsche Welle.  

    Katina Schubertová, predsedníčka ľavicovej strany Die Linke, so znepokojením hovorí o tom, že aj tieto desivé príbehy ukazujú, že nemecká vládna politika integrácie migrantov zlyháva.

    „Bez správneho pohľadu na život – bez ohľadu na to, či do Nemecka prišli ako migranti alebo nie – riskujú títo mladí ľudia, že sa vystavia nebezpečenstvu. Zúfalo potrebujeme viac pomocníkov, ako aj organizácií, ktoré sa postarajú o mladých ľudí bez domova. Rovnako tak sú nevyhnutné programy, ktoré dajú týmto ľuďom šancu naučiť sa po nemecky a chodiť do školy,“ povedala Schubertová.

    Ľavicová politička zdôraznila, že hoci sa najľudnatejšej európskej krajine ekonomicky dobre darí, oveľa väčšie množstvo peňazí musí byť vynaložené na sociálne programy, respektíve projekty podporujúce integráciu ohrozených skupín mladistvých.

    - Reklama -