Mistrík: Podmienky, ktoré si kladie OĽaNO, nie sú na mieste

    0
    Robert Mistrík (Autor: TASR)

    Mistrík to povedal v reakcii na výzvu Obyčajných, aby sa spolu s Mikloškom a Zuzanou Čaputovou medzi sebou dohodli, kto napokon o voliča zabojuje, pričom OĽaNO podporí práve jeho. “Uchádzam sa aj o hlasy voličov OĽaNO, ktorí určite chápu, že hranie neprehľadných politických hier je hazardovaním s budúcnosťou Slovenska. Do volieb máme niečo okolo troch mesiacov a pred sebou dlhé sviatky, počas ktorých budú všetci hlavou inde. Preto aj v mene voličov, túžiacich po slušnom a spravodlivom Slovensku, vyzývam najväčších politických hráčov k zodpovednému konaniu,” apeluje Mistrík.

    Čaputová: Dôveru hnutia OĽaNO si vážim

    Zároveň deklaruje pripravenosť uchádzať sa o post prezidenta ako spoločný kandidát demokratickej opozície. “Nesmieme dopustiť, aby si úrad prezidenta uchmatli extrémisti alebo strany spojené s devastáciou spoločnosti. Považujem za nezodpovedné, aby si pár mesiacov pred voľbami politické strany opozície neuvedomovali tieto hrozby a nevedeli sa zhodnúť na spoločnom kandidátovi. Naťahovanie času a zneisťovanie voličov nie je nič iné ako napomáhanie Smeru-SD, ktorý si nevie nájsť kandidáta,” dodal.

    Čaputová v reakcii uistila, že sa určite rozhodne zodpovedne a v prospech Slovenska. Teraz to však považuje za predčasné. “Dôveru hnutia OĽaNO si vážim. Môj postoj je od začiatku rovnaký. Ak nám ide o dobro tejto krajiny, musíme byť všetci demokratickí kandidáti pripravení sa v kľúčovom momente zachovať zodpovedne. Ja sa momentálne snažím najmä prezentovať moju víziu spravodlivejšej a lepšej krajiny,” uviedla Čaputová.

    František Mikloško zatiaľ na výzvu reagovať nechcel

    Z prieskumov vie, že s Mistríkom oslovujú podobných voličov, a teda mnohí sa budú rozhodovať práve medzi nimi dvoma. “Ak sú však rozdiely v prieskumoch stále malé, mali by sme umožniť voličom rozhodovanie na porovnaní príbehov, názorov a plánov, nie na porovnaní percent. Napríklad aj formou predvolebných debát. Určite sa rozhodnem zodpovedne a v prospech Slovenska, ale teraz to považujem za predčasné,” dodala.

    František Mikloško zatiaľ na výzvu OĽaNO reagovať nechcel. Obyčajní uviedli, že medzi záujemcami o funkciu prezidenta sú traja kandidáti, ktorí by v prípade zvolenia mohli byť dôstojnou hlavou štátu. “Sú nimi Zuzana Čaputová, František Mikloško a Robert Mistrík. Keďže však z väčšej časti oslovujú podobných voličov, rozdrobenosť hlasov zásadne zvyšuje šance iných kandidátov s pochybnou minulosťou, ktorí by Slovensku nepriniesli nič dobrého,” napísalo hnutie. Od kandidátov očakáva, že uprednostnia záujmy Slovenska pred osobnými ambíciami a zabránia prepadnutiu akýchkoľvek hlasov. Podľa OĽaNO sa títo traja majú dohodnúť medzi sebou. Ak to neurobia do termínu vyhlásenia volieb, hnutie oznámi svoj ďalší postup.

    - Reklama -