Mira Lajčáka vnímam ako veľmi silného človeka, ktorý by mal mať právo uchádzať sa o post prezidenta, myslí si premiér

    0
    Miroslav Lajčák (Autor: TASR)

    “Sú ľudia v Smere-SD alebo spojení so Smerom-SD, ktorí na verejnosti nie sú vnímaní až tak stranícky. Osobne vnímam napríklad Mira Lajčáka ako veľmi silného človeka, ktorý by mal právo uchádzať sa o takúto pozíciu,” povedal Fico pre týždenník.

    Minister zahraničných vecí SR a aktuálne aj predseda Valného zhromaždenia OSN Miroslav Lajčák nateraz nerieši otázku svojej prípadnej kandidatúry v prezidentských voľbách, ktoré sa uskutočnia v roku 2019. „Tá ponuka nie je na stole, neriešim to a je vôbec predčasné o niečom takom hovoriť, ale v každom prípade si vážim názor každého človeka, ktorý si ma vie v takej funkcii predstaviť, lebo je to, samozrejme, najvyššia ústavná funkcia,” povedall.

    Premiér tiež uviedol, že “si nie je istý, či má byť Smer-SD štvrtýkrát vo vláde, lebo by to stranu mohlo zničiť”.

    “Diskutujeme o tom, či máme za každú cenu bojovať o pozíciu v novej vláde, pretože účasť Smeru-SD vo štvrtej vláde po sebe by mohla mať pre stranu devastujúce účinky,” priznal Fico s tým, či možno nezaujať pozíciu silnej opozície, ktorá sa znovu nadýchne a ponúkne nové kádre.

    Premiér nedávno potvrdil, že za prezidenta kandidovať nebude.

    Súčasný prezident SR Andrej Kiska zverejní rozhodnutie o tom, či bude opätovne kandidovať na túto funkciu, najneskôr do septembra 2018.

    - Reklama -