Minule označoval svoju obeť za prostitútku. Teraz sa Afričan pred súdom krotil, ale…

    0
    Celý proces od začiatku pozorne sledujú všetky hlavné nemecké médiá. A niet sa čomu diviť. V západoeurópskej krajine sa nestáva príliš často, aby sa násilník dožadoval sexu s mačetou v ruke.
     
    K incidentu došlo začiatkom apríla v rekreačnej oblasti Siegaue v blízkosti Bonnu. Tridsaťjedenročný ghanský migrant Eric X. prepadol spiaci pár v stane.
     
    Najprv oboch okradol a potom pod hrozbou zabitia vytiahol von 23-ročnú ženu a prinútil ju k nedobrovoľnému sexu.
     
    Priateľ znásilnenej ženy potom ihneď zavolal políciu, ale podľa v médiách publikovaného záznamu jeho rozprávaniu policajti sprvu nechceli veriť a považovali ho za zlého vtipkára.
     
    Afrického násilníka chytili o niekoľko dní neskôr a vďaka testom DNA a identifikácii zo strany oboch obetí o jeho vine niet pochýb.
     
    Proces trvajúci niekoľko týždňov sa blíži k svojmu záveru a podľa denníka Bild by mohli konečný rozsudok vyniesť už tento štvrtok.
     
    Magazín Focus si vo svojej reportáži zo súdu všíma zmeny v správaní obvineného.
     
    Zatiaľ čo pri poslednom pojednávaní sa vyjadroval veľmi sebavedome a označoval svoju obeť ako prostitútku, tentoraz pôsobil veľmi zdržanlivo“ a v jednej chvíli si dokonca utieral slzu v očiach. A to práve vo chvíli, keď psychiater Dr. Wolfgang Schwachula, ktorý ho mal možnosť odborne vyšetriť, opisoval svoje závery.
     
    Podľa Schwachulu by sa sudca zmenou správania obžalovaného nemal nechať zmýliť.
     
    Eric. X nie je schopný žiadnej empatie a zneužíva svoje okolie na dosiahnutie svojich cieľov. Trpí kombinovanou poruchou osobnosti, je emočne nestabilný a vysoko narcistický. Napriek tomu môžem konštatovať, že je vinný a jeho konanie nie je možné ničím ospravedlniť. Odhadujem, že zo 40 až 60 % sa v jeho prípade môžu ďalšie podobné trestné činy opakovať,“ cituje Focus odborníka.
     

     
    Bild zase uvádza, že pred súdom sa prvýkrát objavila aj dvadsaťtriročná obeť vyčíňania Afričana. 
     
    Bol to pre ňu skutočne veľmi nepríjemný zážitok. Všetky tie veci zo začiatku apríla sa jej opäť vrátili,“ cituje Bild advokátku obete Gudrun Rothovú.
     
    Vzhľadom na to, že Ghančan sa na súde správal s výnimkou včerajška vždy značne arogantne a stále odmieta uznať výsledky testu DNA, možno predpokladať, že vynesený trest bude vysoký.

     

    - Reklama -