Ministrov princíp negatívneho výberu a ideologicky zaseknutý predseda. Hádajte, o ktorý vládny rezort ide

    0
    Ilustračné foto: Pacienti v čakárni u lekára (Autor: SITA)

    Pokiaľ ide o spomínanú konkurenciu, ktorá je pri Smere v nedohľadne, týka sa to podľa Schutzovho komentára v denníku Sme aj už známeho tzv. košického krídla, čo sú Košičania spojení so Smerom, ktorí majú v slovenskom zdravotníctve značný vplyv.

    Dokonalá fotografia zdravotníctva

    „Na klasickej replike Fica a spol., že v opozícii nemá Smer žiadnu alternatívu, je najironickejšie to, že niet strany s väčším deficitom dlhodobejšej predstavy o štáte alebo reformných nápadov,“ tvrdí komentátor. Podľa neho je práve toto dokonalou fotografiou zdravotníctva.

    Zdravotníctvo je podľa neho štrukturálna mína číslo jeden nielen slovenskej ekonomiky, ale i budúcnosti. „Na tom, že dnešné nastavenie systému generuje neudržateľné nerovnováhy medzi zvyšujúcimi sa nárokmi a finančnými zdrojmi, sa zhodnú nielen domáce autority,“ upozorňuje Schutz.

    Jedna vec je podľa neho to, ako by mala reforma vyzerať, a druhá práve to, že Smer konkurenciu nemá. „To nie je predsudok proti Smeru, ale zákon o limitoch kreativity a zodpovednosti v strane založenej na princípe akciovej spoločnosti, ktorej know-how dodávajú záujmové skupiny, ministrov princíp negatívneho výberu a tomu všetkému tróni ideologicky zaseknutý predseda,“ kritizuje komentáror.

    - Reklama -