Ministerka to schytala od médií za to, že nosí na krku kríž. Vraj je to symbol jej xenofóbnych názorov

    0
    Sylvi Listhaugová, nórska ministerka pre migráciu (Autor: SITA)
    Nosiť na krku symbol katolíckej viery je podľa nórskeho denníka Stavanger Aftenblad v prípade ministerky Listhaugovej vecou jej xenofóbnych postojov, ktoré reprezentuje. Šéfka rezortu pre migráciu a integráciu je totiž z krajne pravicovej antiimigračnej Strany pokroku. Tá je tŕňom v oku nielen nórskym liberálnym poslancom, ale aj médiám od chvíle, keď začala rásť jej popularita. 
     
    Sylvi Listhaugová neváhala a na obvinenia, že nosí krížik na krku len od chvíle, ako je ministerkou, odpovedala rovnako tvrdo. Niektoré nórske médiá majú podľa ministerky svoju agendu, ktorou útočia na pravicu. „Nemajú žiadne štandardy a nehľadia na fakty, všetko je (podľa nich) v poriadku, kým som terčom ja alebo Strana pokroku,“ uviedla v reakcii Listhaugová. 
     
    Celú prestrelku začal novinár Sven Egil Omdal, ktorý píše stĺpčeky pre nórsky Stavanger Aftenblad. „Sylvi Listhaugová je takmer stále na očiach, ako nosí kríž na krku a stále hovorí o tom, aké dôležité to pre ňu je, ale prehliadol som všetky fotky v databáze Scanpix od roku 2001 až do decembra 2015, keď sa stala ministerkou pre migráciu a integráciu. Nemá na sebe kríž ani na jednej z nich,“ tvrdí Omdal. 
     
    Podľa novinára ministerka nosí krucifix na krku len preto, aby prilákala „zvláštnych ľudí, ktorí si myslia, že xenofóbia je kresťanská cnosť“. Listhaugová reagovala, že kríž nosí, lebo ho dostala od svojej starej mamy, ktorá má vyše sto rokov. „Je to šperk, ktorý pre mňa veľa znamená, ktorý mám už roky a upokojuje ma, najmä keď sa deje veľa vecí a ja musím zabrať,“ povedala Listhaugová pre nórsku štátnu televíziu. 
     
    Celý text v angličtine nájdete TU
     
     
    - Reklama -