Minister má hlboký vzťah k RTVS a cíti sa za ňu zodpovedný, tvrdí Mika. Cíti šéf televízie politickú podporu?

    0
    Václav Mika (Autor: TASR)

    Aktuálneho riaditeľa RTVS Václava Miku kritizujú niektorí predstavitelia koaličných strán Smer-SD a SNS. Na otázku redaktora z Aktuality.sk, či je možné, aby ho zvolili aj bez podpory ich hlasov, riaditeľ verejnoprávnej televízie odpovedal, že on štartovaciu čiaru vidí vo verejnej prezentácii projektov. „Ak by to bolo rozhodnuté pred touto prezentáciou, bolo by to celé fraška. A to verím, že tak nebude,“ dodáva.

    Reč prišla aj na podporu ministra kultúry Marka Maďariča, ktorú Mika cíti v troch úrovniach. Ako prvú menuje konzistentnosť ministrovho postoja vo vzťahu k verejnoprávnemu médiu, nie k nemu ako k riaditeľovi. Ako druhú spomína udelenie ceny ministra kultúry Tiborovi Buzovi, ktorý je programový šéf RTVS a ako posledné Mika uvádza, že Maďarič chce riešiť financovanie RTVS, ktoré nechce riešiť nik iný. „Minister má hlboký vzťah k RTVS a cíti sa za ňu zodpovedný,“ tvrdí Mika.

    Ako Mika v rozhovore uviedol, po ohlásení kandidatúry ide senzitivita týkajúca sa jeho osoby bokom. Slová premiéra Roberta Fica, že na čele verejnoprávnej televízie je potrebná zmena, nechcel komentovať a na slová predsedu parlamentu Andreja Danka o zoštátnení RTVS uviedol: „Sú to slová, nie činy. Na takéto veci nie sú žiadne podmienky. Ani politické, ani spoločenské. Hovoril o tom, keby mal moc. Takže to je také – keby bolo keby. A tým sa to končí.“

    - Reklama -