Minister Mikulec sa ospravedlnil za dopravné kolóny. Verí, že sa vo štvrtok nezopakujú

    0
    Na snímke minister vnútra SR Roman Mikulec (OĽaNO) (Autor: TASR)

    „Snažíme sa opatrenia robiť vo váš prospech preto, aby sme chránili tie najkritickejšie vrstvy obyvateľstva, ktoré môžu byť najrizikovejšie. Snažili sme sa obmedziť pohyb, aby ste nechodili za svojimi príbuznými a tými, ktorých by ste mohli ohroziť,“ vysvetľoval minister.

    Mikulec dodal, že boli policajti ústretoví a že sa opatrenia zjemnili. Myslí si, že vodiči, ktorí pôjdu v stredu z práce a vo štvrtok do práce, už v kolónach stáť nebudú. Na záver videa sa poďakoval príslušníkom polície a záchranných zložiek, ktorí sú v opatreniach zainteresovaní a poprosil občanov o zhovievavosť.
     

    Predseda vlády Igor Matovič (OĽaNO) v stredu na tlačovej konferencii uviedol, že zdržania na cestách sú sabotážou uznesenia vlády. Trval na tom, že kontroly vodičov mali byť len náhodné a vyzval prezidenta Policajného zboru SR Milana Lučanského aby verejnosti vysvetlil svoje kroky. Ten mu cez sociálnu sieť odkázal, že sa odmieta zúčastňovať na politických hrách, a že sa neriadi pokynmi z tlačoviek, ale z oficiálnych dokumentov. “Policajný zbor postupoval tak, ako bolo určené po zasadnutí krízového štábu,” vysvetlil Lučanský.

    Rezort vnútra aj polícia vyzývajú občanov, aby necestovali, ak to nie je nevyhnutné. Dôvod na cestu mimo okresu je potrebné hodnoverným spôsobom preukázať. Ak policajti zistia, že niekto porušil zákaz neopodstatnene, podľa slov rezortu ho otočia naspäť. Ministerstvo vnútra upozorňuje tiež na možné pokuty vo výške 1659 eur.

    - Reklama -