Milý Andrej… Kollár posiela Dankovi drsný odkaz. Veď čítajte

    0
    Boris Kollár (Autor: TASR)

    Predseda Sme rodina Boris Kollár sa v nedeľňajšej diskusii na RTVS vyjadril aj k obvineniam, že má niečo spoločné s mafiou. Zároveň skritizoval Andreja Danka a vládnu koalíciu. „Nemôžete za to, s kým vyrastáte a s kým chodíte do školy. Ja som sa však s tými ľuďmi rozišiel, než sa títo ľudia dali na krivú dráhu. Táto vládna garnitúra s nimi ani neštudovala, ani nevyrastala, ale dnes s nimi tvorí bandu,“ povedal Kollár.

    „Pravá ruka Andreja Danka Ján Hoľko je prepojený na Vadalu. Dnes robí koalícia s mafiou obchody, kšefty a špinavé prachy. Ako funguje tento systém? Kradnem, klamem, podvádzam, mám za sebou mafiánov a oligarchov a keď sa im na to príde, tak hneď vytiahnu osobné invektívy. Naša strana nikdy osobnými invektívami nenapádala ani premiéra, ani Bélu Bugára či Andreja Danka. Je komické, že olizuje výložky a bozkáva stuhy od vencov, ale nikdy sme to nenapádali. Nikdy som to nerobil tým spôsobom, ako to robí voči nám Andrej Danko,“ dodal.

    Predseda parlamentu a predseda Slovenskej národnej strany Andrej Danko na Kollárove slová zareagoval na sociálnej sieti Facebook, kde natočil krátke video, na ktorom vyzval Borisa Kollára, aby s ním išiel diskutovať na tému mafia.

    „Chcem preto vyzvať pána Kollára, aby sa už nikdy nevyjadroval k mafii, pretože hrubo zneužíva smrť dvoch mladých ľudí a zabúda na to, že si podával ruku, že večeral a dovolenkoval s ľuďmi, ktorí v Bratislave vraždili. Je neskutočná hanba, že v politike na Slovensku môžu byť takíto ľudia. Chcem sa verejne opýtať: Pán Kollár, aké to bolo večerať za špinavé mafiánske peniaze? Aké to bolo obchodovať s týmito mafiánmi? Vy nemáte hanbu sa vyjadrovať k mafii?“ spýtal sa predseda parlamentu. Viac sme o tom písali TU.

    Kollár: Ty choď zatiaľ pokojne kradnúť

    Na Dankovo video a jeho výzvu zareagoval Boris Kollár tiež vo videu na Facebooku. „Keď som si tie nezmysly, ktoré som, mimochodom, už niekoľkokrát vysvetlil, vypočul, tak som si najskôr povedal, že na to nebudem reagovať, ale prečo nie?“ začal Kollár.

    Podľa predsedu Sme rodina sú dve možnosti, ako by mohol reagovať. „Prvá je táto: ´Milý Andrej, ja chápem, že človek ako ty, ktorý nevie sformulovať jednu zmysluplnú myšlienku a vetu, tak veľakrát ani nevie, o čom hovorí. Ja sa ale na teba nehnevám, pretože ty za to nemôžeš.´ Presne toto chcú, aby som takto reagoval, ale ja toto odmietam,“ povedal Boris Kollár s tým, že on v politike osobne na nikoho neútočí.

    „Neprišiel som do politiky riešiť osobné invektívy, vyhadzovanie kameňov a blata. Poďme ale na fakty. Milý Andrej, mne odvolali ministra školstva za podozrenie z korupcie a rozkrádania eurofondov? Veď ty a tvoj minister si nám chcel ukradnúť budúcnosť. Komu ste chceli dať 600 miliónov eur na vedu a výskum? Upratovacím firmám a eseróčkam, ktoré včera neexistovali a na druhý deň vznikli? To nebol môj minister, ale tvoj. Na ministerstve obrany je tender za 1,2 miliardy eur. Pod palcom to má tvoja pravá ruka, pán Hoľko, pričom to vybral s firmou, ktorá ma korupčné škandály vo Fínsku, v Chorvátsku a Egypte. Navyše to zakryjete do utajenia a pán Hoľko je kamarát s mafiánom Vadalom,“ ozrejmil Kollár.

    Ďalej Kollár pripomína ministerstvo pôdohospodárstva, ktoré vedie nominantka SNS Gabriela Matečná. „Na jednej strane podpisuje dodatky Vadalovi a na druhej strane mu cez Pôdohospodársku platobnú agentúru posiela peniaze. To nie je moja ministerka, ale tvoja, Andrej,“ dodal.

    Boris Kollár zároveň prijal výzvu Andreja Danka na televíznu debatu o mafii. „Jasné, že tam pôjdem. Neviem, kto vyhrá, ale viem, kto prehrá. Prehráme my všetci, pretože toto je systém štandardných politikov. Príde do politiky, kradne, klamne, podvádza a keď mu to praskne a opozícia na to upozorní, tak sa začnú osobné invektívy. Andrej, ty nemáš problém útočiť ani na matky s deťmi. Ty si taký chrapúň, ale ja to takto robiť nebudem. Máme v politike len jeden čas a jednu energiu a ja ju využijem na to, prečo ma do tej politiky poslali, aby som odstránil tento chorý systém a aby som pracoval pre ľudí. Ty choď zatiaľ pokojne kradnúť,“ uzavrel predseda Sme rodina.

    - Reklama -