Milióny, milióny migrantov, varuje šéf EÚ. A navrhuje… Áno, platiť

    0
    Antonio Tajani, predseda Európskeho parlamentu (Autor: TASR)

    Európska únia sa ďalej pokúša riešiť a vyriešiť migračnú krízu. Predseda Európskeho parlamentu Antonio Tajani si myslí, že túto krízu treba riešiť v Afrike. „Zásadné bude odviesť kus práce v Afrike. Potrebujeme nájsť riešenie pre Afriku, pretože bez riešenia v Afrike k nám z tohto kontinentu bude prúdiť čoraz viac migrantov. Milióny a milióny migrantov,“ povedal Tajani. Zmeniť to môžu investície smerujúce do Afriky. Informuje o tom server britského denníka Express.

    Bez investícií Afrika nebude lepším miestom pre život a ľudia z nej budú ďalej utekať. Časť investícií však pôjde aj na informačnú kampaň o rizikách, ktoré číhajú na migrantov na ceste z Afriky do EÚ. V Stredozemnom mori sa už utopili tisíce ľudí, ktorí mierili do Európy za lepším životom. Desaťtisíce ľudí však túto cestu prežili a ocitli sa v Taliansku. Za rok 2016 išlo asi o 181-tisíc ľudí a v roku 2017 ich bude zrejme ešte viac.

    Svojou troškou do mlyna prispejú aj Briti. Občania kráľovstva, ktoré sa chystá z EÚ odísť, uvoľnia peniaze na kampaň, ktorá migrantom vysvetlí, že pašeráci im často sľubujú úplne nezmyselné veci, takže pre Afričanov bude lepšie zostať na svojom kontinente a prežiť, neriskovať, že skončia vo vodnom hrobe alebo sklamaní v talianskych mestách.

    Aj Briti uznávajú, že treba podať pomocnú ruku tým, ktorí sa bez nej nezaobídu, ale zároveň hodlajú hájiť svoje národné záujmy.

    Celý text si môžete v angličtine prečítať TU.

    - Reklama -