Milióny ľudí z islamských krajín sú už tu a ďalší na ceste. Zlatá stredná cesta je jasná, myslí si Nicholson

    0
    Utečenci z Eritrey (Autor: SITA)

    Informácie o tom, čo sa skutočne stalo v Kolíne počas silvestrovskej noci, sú stále zmätočné, a tak pôsobí aj vyjadrenie starostky mesta Henriette Rekerovej. Tá totiž navrhla mladým ženám istý „kódex správania sa“, podľa ktorého by sa mali vyhnúť budúcim útokom.

    Konzervatívci verzus liberáli

    „Niet pochýb ani o tom, ako by mali nemecké úrady zareagovať. To, čo sa stalo v Kolíne, bolo zjavne desivé a traumatické pre obete a rozrušilo milióny ľudí v celej Európe, unavenej z imigrantov,“ tvrdí Nicholson.

    Podľa novinára, ktorý sa nad útokom zamyslel vo svojom komentári v denníku Sme, ostáva zistiť, ako tieto útoky ovplyvnia generačný konflikt Európy medzi tamojšími liberálnymi a konzervatívnymi tradíciami. Zatiaľ čo konzervatívcov zvádzajú extrémisti, ako napríklad holandský krajne pravicový politik Geert Wilders, liberálov zas privádzajú do rozpakov spomínané vyhlásenia starostky Rekerovej.

    „Zlatá stredná cesta je jasná. V posledných rokoch prišli do Európy milióny ľudí z islamských štátov a ďalší sú pravdepodobne na ceste sem. Na tom fakte sa nič nezmení, ani keď sa budú démonizovať alebo keď sa stanú terčom hnevu a nadávok,“ nazdáva sa Nicholson.

    Podľa neho je teraz úlohou týchto ľudí integrovať, čo znamená umožniť im prosperovať, ale aj vyžadovať od nich dodržiavanie európskych zákonov a tradícií.

    - Reklama -