Miliónová odmena sa zatiaľ nekonala. K vražde Kuciaka prišlo síce veľa informácií, no žiadna z nich nebola pravdivá

    0
    Spomienka na zavraždených Jána Kuciaka a Martinu Kušnírovú (Autor: TASR)

    Vyplatenie miliónovej odmeny, ktorú ponúkla vláda za informácie, ktoré by pomohli odhaliť vraha novinára a jeho partnerky, podľa Sakovej stále platí. “Nebolo žiadne rozhodnutie súčasného premiéra, že by odmenu nechcel vyplatiť,” povedala ministerka. Ako dodala, odmena by bola vyplatená v prípade, že by sa skutočne prišlo na stopu alebo na páchateľa, respektíve objednávateľa na základe oznámenia konkrétneho človeka. 

    Vláda ponúkla 26. februára odmenu milión eur za informácie, ktoré by pomohli odhaliť vraha novinára a jeho partnerky. Vyhlásil to vtedajší premiér Robert Fico (Smer-SD). Prijímať sa budú aj anonymné podania.

    Novinár Ján Kuciak a jeho snúbenica Martina Kušnírová boli zavraždení 21. februára 2018 výstrelmi z pištole kalibru 9 mm. Informoval o tom prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) z odboru všeobecnej kriminality. Okolnosti prípadu podľa prokurátora nasvedčujú, že išlo o vraždu na objednávku. Na mieste činu vo Veľkej Mači sa našli dve nábojnice a taktiež nevystrelené náboje. Vyšetrovatelia tiež nezistili žiadne stopy zápasu a s najväčšou pravdepodobnosťou nebolo nič odcudzené.

    - Reklama -