Mikuláš Černák prehovoril s médiami a tvrdí, že jeho nasledujúca výpoveď nevyhovuje funkcionárom Prezídia Policajného zboru SR

    0
    Mikuláš Černák počas súdneho pojednávania k vražde mafiána Imricha Oláha (Autor: SITA)

    Mikuláš Černák sa na polícii prihlásil dobrovoľne v roku 1997 a za mrežami je s prestávkami už 18 rokov. Vo väzení je za 6-násobnú vraždu. Podľa niektorých informácií šiel radšej do väzenia, pretože sa obával o svoj život. „V prostredí, v akom som sa v tom období pohyboval, som musel s týmto nebezpečenstvom rátať každý deň,“ povedal Černák pre Nový Čas. „Ak by som sa bol chcel v tej dobe pred niekým alebo niečím schovať, tak som určite poznal aj krajšie a príjemnejšie destinácie, ako je ilavská basa,“ dodáva Černák v exkluzívnom rozhovore.

    Karol Mello sa môže hanbiť

    To, že bývalý mafiánsky boss píše za mrežami knihu, je o ňom známe, ale Novému Času prezradil aj to, prečo tento rok povedal, že sa hanbí za svoju temnú minulosť. Aj o nej má byť jeho kniha. „No jedným z dôvodov môjho rozhodnutia prelomiť mlčanie po toľkých rokoch bola aj skutočnosť, keď som sa dozvedel podrobnosti o podlej zrade mojich vtedajších najbližších kamarátov vrátane posledného mohykána Kána, ktorých som celé tie roky kryl,“ uviedol Mikuláš Černák. „Karol Mello by sa mohol hanbiť aj za to, že som jemu a jeho bratovi Ivanovi v roku 1997 dvakrát zachránil život a on bol medzi prvými, ktorí v roku 2005 začali proti mne vypovedať,“ hovorí Černák.

    Z rozhovoru s bývalým mafiánskym bossom vyplýva, že jeho najbližšie výpovede, ktoré ho čakajú ešte tento rok, nevyhovujú ľuďom, ktorí sú stále na slobode. „Neviem, do akej miery majú niektorí mafiáni z 90. rokov dosah na tých, ktorí by vedeli ovplyvňovať vyšetrovanie, ale sú tu signály, že minimálne trom vysoko postaveným funkcionárom Prezídia Policajného zboru Ministerstva vnútra SR moje prelomené mlčanie nevyhovuje,“ uviedol Černák pre Nový Čas.

    Celý exkluzívny rozhovor s Mikulášom Černákom si môžete prečítať TU

    - Reklama -