Mikloš bije na poplach: Situácia je vážna. Hlavným nebezpečenstvom je Trump. A doma máme Fica a ako alternatívu Sulíka

    0
    Ivan Mikloš, exminister financií (Autor: SITA)

    Bývalý dvojnásobný financmajster Ivan Mikloš vo svojom komentári upozorňuje na búranie pilierov liberálnej demokracie, ktoré vo svojej krajine robí napríklad maďarský premiér Viktor Orbán. O úspešnosti neliberálnej vízie sveta podľa neho niet pochýb a svedčí o nej aj odchod Veľkej Británie z Európskej únie či zvolenie Donalda Trumpa za amerického prezidenta. No nielen to.

    Podľa jeho názoru sa v Poľsku už takáto zmena udiala, u nás a v Čechách to badať na zmene politických elít. „Fico objavil Cigánov a spolu s Babišom vulgárne nadáva novinárom, Sulík zistil, že už nie je liberálom (aj keď vlastne ani nikdy nevedel, čo to je) a okrem islamských imigrantov mu už prekážajú akíkoľvek, dokonca aj Slovania a kresťania,“ priblížil.

    Skutočné nebezpečenstvo sa však podľa neho skrýva v novom americkom prezidentovi Donaldovi Trumpovi a jeho vyjadreniach. Napríklad v tom, že hlavnou chybou doterajšej americkej politiky bola jej predvídateľnosť a že odteraz bude americká politika nepredvídateľná. Situácia je vážna. Doterajšia predvídateľnosť americkej politiky bola totiž založená na hodnotovom základe, teda na ochrane slobody,“ hovorí a dodáva: „Tomu je koniec a doma máme Fica a ako alternatívu Sulíka.“

    - Reklama -