Migranti v Džungli sa bijú medzi sebou, snahy vlády o zničenie nelegálneho tábora nepomohli

    0
    Polícia zasahuje pri nepokojoch medzi migrantmi v Džungli pri Calais (Autor: SITA)
    V Džungli vypukli nepokoje medzi migrantmi z Afganistanu a Sudánu ešte vo štvrtok. Do surovej bitky, v ktorej podľa portálu France24 padali aj výstrely, sa zapojilo približne 200 ľudí. Jedna osoba utrpela strelné zranenia a ďalší utŕžili rany nožmi. 
     
    „Približne 20 migrantov, traja dobrovoľníci a jeden policajt utrpeli zranenia pri bitke medzi migrantmi z Afganistanu a Sudánu. Dôvod vypuknutia nepokojov je neznámy,“ uviedlo regionálne veliteľstvo polície v Calais na otázky France24
     
    Podľa informácií francúzskeho spravodajského portálu sa bitka začala pri rozdávaní jedla v centre pomoci Jules-Ferry. Agentúra AFP priniesla informácie o tom, že počas nepokojov zhorelo niekoľko stanov a požiar muselo prísť zneškodniť 15 hasičských áut. Situácia sa upokojila po niekoľkých hodinách. 
     
    Už v minulosti sa v Džungli pri Calais objavilo viacero podobných potýčok, pretože kemp je etnicky rozdelený medzi migrantov z Afganistanu, Sudánu a Sýrie. Nechýbajú ani Kurdi a v napätej atmosfére z nedostatku potravín ľahko vznikajú konflikty. Francúzske úrady sa už od začiatku roka snažili zrušiť a vypratať tento nelegálny utečenecký tábor, ale zatiaľ sa vláde nepodarilo s týmto problémom pohnúť. 
     
    Charitatívne organizácie z Francúzska a Veľkej Británie, ktoré sa snažia pomôcť ľuďom v Džungli, tvrdia, že v tomto francúzskom tábore migrantov žije približne 5 000 ľudí. Nepomohli ani snahy vlády o násilnú demoláciu príbytkov. Migranti z rôznych kútov sveta si Calais vybrali preto, že je vstupnou bránou do Veľkej Británie. Práve tam mieri väčšina migrantov zo spomínaných krajín. 

    - Reklama -