Migrácia urýchľuje islamizáciu a podľa ministra nie je ani zďaleka koniec. Na cestu do Európy sa chystajú milióny migrantov

    0
    Utečenci v Nemecku (Autor: SITA)
    Viac ako milión ľudí z absolútne odlišného kultúrneho, sociálneho a náboženského prostredia, ktorí doposiaľ pricestovali do Nemecka, to je podľa ministra Gerda Müllera iba mizivá časť z más, ktoré sa ešte len chystajú do Európy. Doteraz prišlo podľa šéfa nemeckého rezortu rozvoja do Európy údajne len necelých 10 % utečencov, ktorých z domovov v Iraku a Sýrii vyhnala vojna proti teroristom z Islamského štátu. To tvrdil začiatkom minulého roka a stojí si za tým aj teraz. 
     
    V snahe zmierniť dôsledky veľkého počtu azylantov na nemeckú ekonomiku sa Müllerovo ministerstvo koncom minulého roka podujalo na ambiciózny plán znižovania počtu migrantov v krajine. Na tento účel má ísť údajne 150 miliónov eur. Peniaze majú pomôcť v návrate domov tým, ktorým úrady zamietli žiadosť o azyl ako neopodstatnenú. „Ponúkame im šancu na nový začiatok v ich domovských krajinách a dobrovoľný návrat,“ uviedol v decembri nemecký minister pre rozvoj. 
     
    Müller pritom už začiatkom minulého roka varoval, že „osem až desať miliónov migrantov je stále len na ceste“ do Európy a žiadostí o azyl bude preto podľa neho ďalej pribúdať aj tento rok. 
     
    Newyorský think tank Gate Stone Institute vo svojej rozsiahlej analýze islamizácie Nemecka cituje vlaňajšie výroky ministra Müllera a pripomína udalosti, ktoré podľa analytikov Gate Stone Institute dokazujú, že zvýšený počet migrantov v Nemecku priamo súvisí s islamizáciou spoločnosti. 

    Najviac moslimov v Európe

    Nemecko sa minulý rok dostalo v počte moslimov žijúcich v krajine na popredné priečky v Európe. Viac ich žije len vo Francúzsku. Populácia moslimov v Nemecku podľa štatistík prvýkrát prekročila šesť miliónov. K bežnému prírastku ku komunite sa pridal vyše milión migrantov, z ktorých veľkú väčšinu tvoria práve moslimovia. 
     
    Nemecká Centrálna rada moslimov uvádza, že v roku 2015 tvorili moslimovia až 80 % všetkých utečencov, ktorí prišli do krajiny. To je približne 800-tisíc ľudí s úplne odlišnými zvykmi, kultúrou aj náboženstvom. Vlani prišlo do Nemecka približne štvrť milióna moslimov. 
     
    Podľa výskumného centra Pew Research Center je nárast nemeckej populácie moslimov spojený aj s pomerne vysokou pôrodnosťou. Moslimská komunita ročne narastie prirodzenou cestou o 1,6 %, čo je približne 77-tisíc ľudí. Pew Research Center uvádza, že v roku 2015 sa počet moslimov v Nemecku pohyboval na úrovni 5 145 000. Moslimovia sú druhou najpočetnejšou skupinou veriacich v Nemecku. 

    Islam v Európe 

    Nie nárast počtu moslimských migrantov, ale skôr rastúci počet islamských radikálov je podľa Gate Stone Institute problém, ktorý bude aj v nasledujúcich rokoch trápiť nielen nemeckú spoločnosť. Dôkazom islamizácie je podľa analytikov z Gate Stone Institute nárast počtu kriminálnych prípadov, v ktorých polícia podozrieva migrantov moslimského pôvodu. Sexuálne obťažovanie, znásilnenia či nábožensky motivované útoky nie sú pritom výnimkou. 
     
    Vznik takzvaných no-go zón ovládaných migrantmi, do ktorých sa neodvažujú osamote vstúpiť ani policajti, je podľa amerického think tanku ďalším z dôkazov, že v Nemecku postupne dochádza k islamizácii spoločnosti. 
     
    Gate Stone Institute nezabúda ani na zvýšenú hrozbu teroristických útokov, ktorých sa nielen Nemecko, ale aj celá Európa obáva od atentátov v Paríži a Bruseli. Viackrát sa totiž ukázalo, že súčasťou európskej moslimskej komunity sú často aj islamskí radikáli ochotní spáchať teroristické útoky v mene teroristov z Islamského štátu. 
     
    K radikalizácii pritom prispievajú aj štáty, ktoré sú európskymi spojencami. Turecká vláda vyslala v uplynulých rokoch do Nemecka 970 islamských klerikov, ktorí údajne ani nehovoria po nemecky. Vedú pritom mešity po celej krajine. Islamských duchovných vysiela Turecko-islamská únia pre náboženské otázky (DITIB), ktorá je súčasťou vládneho Direktorátu pre náboženské otázky, známeho v Turecku ako Diyanet. 
     
    Kritici tureckého vysielania islamských klerikov do Nemecka tvrdia, že títo duchovní vodcovia bránia tamojším moslimom v integrácii do spoločnosti. Štúdia univerzity v nemeckom Münsteri ukazuje, že až polovica etnických Turkov žijúcich v Nemecku považuje za dôležitejšie dodržiavať pravidlá islamu než nemecké zákony. 
     
    Dodrživanie pravidiel a zákonov pritom nie je silnou stránkou poniektorých migrantov. Ako ukázal masaker v Berlíne, problém predstavujú najmä tí, ktorých sa po zamietnutí žiadosti o azyl nepodarí deportovať. Práve Tunisana Anisa Amriho, ktorého označili za páchateľa útoku na berlínske vianočné trhy, mali totiž nemecké úrady deportovať mesiace pred útokom, lebo nemal nárok na azyl. 
     
    Podľa dokumentov, ku ktorým sa dostal nemecký der Spiegel, je v Nemecku takmer štvrť milióna ľudí, ktorí by mali byť deportovaní, lebo im azyl zamietli, ale z nich je údajne vyše 170-tisíc vedome tolerovaných úradmi s odôvodnením, že v ich domovských krajinách zúri vojna. V prvej polovici minulého roka sa nemeckým úradom podarilo deportovať len 13 700 ľudí, ktorí nesplnili kritéria na poskytnutie azylu. 
     
     
    - Reklama -