Migrácia nie je liek, ale jed. Každý jeden migrant je riziko teroru. Orbán sa poriadne rozohnil

    0
    Viktor Orbán (Autor: TASR)

    Premiér našich južných susedov imigrantom adresoval tvrdé slová na tlačovej konferencii, ktorá sa konala v Budapešti a zúčastnil sa na nej aj rakúsky kancelár Christian Kern. Orbán na konferencii okrem iného vyhlásil, že Maďarsko sa zaobíde aj bez imigrantov. „Maďarsko nepotrebuje ani jediného imigranta, ani pre fungujúcu ekonomiku, ani pre udržanie populácie či budúcnosť krajiny,“ nešetril migrujúcich ľudí Orbán. Podľa jeho slov “každý jeden migrant predstavuje pre bezpečnosť verejnosti riziko teroru”. 

    „Migrácia pre nás nie je riešenie, ale problém… Nie je liek, ale jed, ktorý nepotrebujeme a ani neprehltneme,“ vyhlásil podľa portálu Time Orbán. Maďarsko však pritom údajne bojuje s nedostatkom pracovnej sily. Na pracovnom trhu v krajine chýba zhruba štvrť milióna zamestnancov a tento problém by mohli vyriešiť práve imigranti. Viac o nedostatku pracovných síl v Maďarsku PL.sk písali TU

    Rakúsko pošle Maďarom na pomoc 20 policajtov

    Maďarský premiér nepoľavil ani zo svojho odmietavého postoja voči kvótam či rovnomernému rozdeleniu imigrantov do všetkých štátov Európskej únie. Potvrdil tiež referendum na túto tému, ktoré je v Maďarsku naplánované na 2. októbra.

    Hlavným claimom vládnej kampane k referendu je otázka v znení Vedeli ste, že?, ktorú dopĺňajú odpovede súvisiace s migračnou krízou a terorizmom. „Parížske útoky spáchali prisťahovalci,“ hovorí sa v jednom zo sloganov nadväzujúcich na ústredný claim kampane s odkazom na novembrové teroristické útoky v hlavnej francúzskej metropole, v dôsledku ktorých zomrelo 130 ľudí. Medzi páchateľmi boli aj Sýrčania a Iračania, ktorí do Európy dorazili vlani v lete. Viac o referende si môžete prečítať TU.

    Kancelár Kern na tlačovej konferencii v Budapešti tiež vyhlásil, že Rakúsko pošle 20 policajtov na pomoc pri strážení problematickej maďarsko-srbskej hranice. Maďari na hranici vztýčili plot a na srbskej strane sa v táboroch zhromažďujú stovky migrantov žiadajúcich o azyl.

    Podľa Orbána sme v ohrození

    Drsné výroky maďarského premiéra na adresu utečencov nie sú žiadnou novinkou. V minulosti vo svojom kontroverznom prejave napríklad vyjadril vážne obavy nad budúcnosťou Európy. „Realitou je, že prirodzeným chodom vecí sme ohrození – a s nami aj naše deti a budúcnosť,“ vyhlásil Orbán na margo migrácie. Orbán tiež zdôraznil, že imigranti sa nechcú integrovať, keďže svoj spôsob života vidia ako životaschopnejší.

     „Realita je taká, že pokiaľ sa neobhájime, budeme čeliť nezvládateľnej úrovni napätia medzi starnúcou Európou a mladým moslimským svetom,“ povedal Orbán a dodal, že svet síce môžeme stavať na tých najušľachtilejších cieľoch, keď však nie sú založené na realite, zostanú navždy iba túžbou. Video si môžete pozrieť TU

    - Reklama -