Meškanie Zemana na Kováčov pohreb? Vinníkmi sú vraj Slováci

    0
    Miloš Zeman, prezident Českej republiky (Autor: Radim Panenka)

    Akademická štvrťhodinka? Kdeže, skôr poriadny trapas. Česká delegácia, v ktorej okrem Miloša Zemana nechýbal ani Václav Klaus s manželkou, sa totiž včas nedostavila na začiatok pohrebu prvého slovenského prezidenta. Dôvodom malo byť meškanie lietadla na pražskom letisku v Ruzyni.

    Ako spomína denník Pravda vo svojom článku, česká strana vraj za meškanie nemôže. Naopak, chybu mala spôsobiť slovenská strana.  

    „Chybu mohli spôsobiť ľudia, ktorí sa tejto neľahkej práci učia v kancelárii prezidenta Kisku,“ uviedol hovorca Václava Klausa Petr Macinka.

    Ostatní s tým problém nemali

    Kiskov hovorca Roman Krpelan má však na vec odlišný názor.

    „Slovensko zabezpečovalo pre českú aj ostatné delegácie iba prepravu z letiska, kde nenastal žiaden časový sklz. Všetko, čo sa odohralo mimo našej krajiny, nie je zodpovednosťou slovenskej strany. Nikto s výnimkou českej delegácie nemal s tým žiaden problém,“ uviedol hovorca.

    Krpelan tiež dodal, že česká strana dostala presné inštrukcie s popisom miesta a času, kam sa dostaviť.

    Dalo sa počkať

    Ako uviedla pre Pravdu protokolistka Mária Holubová, aj prezident Andrej Kiska sa mohol v danej situácii zachovať trochu citlivejšie.

    „Veď nakoniec český prezident Zeman bol na pohrebe jediným funkčným prezidentom z okolitých štátov,“ dodala s dôvetkom, že by možno nebolo „od veci“ pár minút na českú delegáciu počkať.

    - Reklama -