Megaškandál?! Kočner spustil frontálny útok: Sprisahania politikov a novinárov, kompromitujúce emaily a tajné stretnutia Lipšica. Z tohto vám stopercentne padne sánka

    0
    Marian Kočner (Autor: Reprofoto: TA3)

    Podnikateľ Kočner v úvode tlačovky avizoval zmenu programu a upozornil, že bude reagovať na včerajšie obvinenia poslanca Gábora Grendela a exposlanca Daniela Lipšica, ktoré sa týkali aj Kočnerových machinácií s Privatbankou a sumou troch miliónov eur, ktoré sa objavili na jeho účte a podľa niektorých informácií mali údajne pochádzať z daňového raja v Belize. „Keďže ma pán Lipšic včera poobviňoval zo všeličoho, tak som sa rozhodol, že okrem tej pôvodnej témy pripojím k dnešnej tlačovke aj moje vyjadrenie k informáciám, ktoré včera prezentovali pán Lipšic a pán Grendel,“ uviedol podnikateľ.

    Zmena plánu, zaostrené na médiá

    Podnikateľ na tlačovke uviedol, že počas vyšetrovania pozadia troch miliónov eur, ktoré mali skončiť z Belize na jeho účte, sa dostali novinári k vyšetrovacím spisom. „Manipulovali s informáciami, ktoré nemali z oficiálnych zdrojov,“ povedal Kočner na adresu novinárov. V apríli mal údajne dostať kompromitujúci mail, ktorý Gáborovi Grendelovi adresoval Vladimír Pčolinský.

    „Posielam ti tie info pre šéfa. Ku Kočnerovi a Privatbanke,“ citoval podnikateľ obsah mailu na tlačovej besede. Mail mal informovať aj o údajnom „offrecordovom“ stretnutí pre vybraných novinárov usporiadanom Danielom Lipšicom, na ktorom sa žurnalisti mali dostať k záznamom z vyšetrovacieho spisu.

    „Nebolo prvé. Pravidelne ich Daniel Lipšic pred svojimi tlačovkami robil. Pravidelne pozýval na tieto stretnutia spriaznených novinárov. Ešte raz hovorím: spriaznených. Predpokladám teda, že sa dostali k veciam, ku ktorým sa bežne dostať nemohli,“ komentoval obsah správy podnikateľ. V maili sa píše o osobách s iniciálkami D. L. a G. G., z ktorých Kočner vydedukoval, že by mohlo ísť o Daniela Lipšica a Gábora Grendela.

    Lipšicovo stádo na webe

    Kočnerove informácie vyvolali poriadny rozruch najmä v radoch prítomných novinárov. Podnikateľ ďalej informoval, že človek, ktorý mu poskytol mailovú správu, ho upozornil aj na stránku lipsicovestado.info. „Na tejto stránke nájdete mailovú a SMS komunikáciu Gábora Grendela s mediálnymi sluhami Daniela Lipšica. Je to obraz najhlbšieho úpadku novinárskej nezávislosti, cti a etiky,“ píše sa priamo na webe.

    Redaktorka ParlamentnýchListov.sk sa Kočnera priamo na tlačovej besede opýtala, či vie, kto za stránkou stojí. „To ja vôbec neviem, tak, ako som dostal, tak som odovzdal. Ale určite to budú preverovať orgány činné v trestnom konaní,“ odpovedal. Kočner na margo internetovej stránky spomenul aj exministra obrany. „A čo vy viete, či to nebolo z Galkovho archívu?“ pýtal sa biznismen.

    Kto je Marián Kočner?

    Hoci v politike Kočner nikdy neoficiálne nefiguroval, jeho osoba sa spája s viacerými kauzami (Sasanka, Glance House či Technopol). Figuruje aj v tzv. mafiánskych zoznamoch. Kočner v nich bol spájaný ako so skupinou sýkorovcov, tak aj lamačskou skupinou piťovcov. Navyše v známej kauze Markízy z roku 1998 si Kočner najal ochranku iného mafiána – nebohého Petra Čongrádyho. Sám prepojenia na podsvetie odmieta.

    - Reklama -