Medzi Kollárom a Dankom sa rozhorela vojna: Aké to bolo večerať za špinavé mafiánske peniaze? Olizuje výložky, jeho pravá ruka je prepojená na Vadalu

    0
    Boris Kollár a Andrej Danko (Autor: Redakcia/TASR)

    Predseda Sme rodina Boris Kollár sa v nedeľňajšej diskusii na RTVS vyjadril aj k obvineniam Roberta Fica zo začiatku marca, keď Fico spochybnil stretnutie prezidenta s predstaviteľmi Sme rodina.

    „Je to tragický vtip, že Kiska začína rokovanie so stranou, ktorú založil mafián. Predseda strany Sme rodina Boris Kollár mal evidentné kontakty s mafiou. Potvrdili to kópie dokumentov zaslaných do jednej z redakcií denníkov, ktorých pravosť overoval NBÚ a ktorý uviedol, že tieto doklady sú autentické,“ povedal Fico.

    „Dokonca bol Kollár označovaný ako poskok zavraždeného mafiána Petra Steinhübela, prezývaného Žaluď. V týchto dokumentoch sa hovorilo o podozreniach z nelegálnych aktivít dnes už nebohých silných mužov bratislavského podsvetia – Romana Deáka a Petra Steinhübela. Išlo o obchody s pašovaným tovarom. Fotky z dovolenky na Kube z roku 2006, kde je Boris Kollár so šéfom mafiánskej skupiny Piťovcov Jurajom Ondrejčákom, boli publikované vo všetkých médiách, ale pozornosti prezidentského paláca zjavne unikli,“ povedal Fico s tým, že samotný Ondrejčák bol odsúdený na 16 rokov väzenia. Viac sme písali TU.

    Pravá ruka Andreja Danka je prepojený na Vadalu, hovorí Kollár

    Boris Kollár reagoval, že nemá čo skrývať. „Som v politike dva roky. Keďže na mňa nemajú nič, tak si musia hľadať, čo bolo pred tridsiatimi rokmi. Už som túto kauzu vysvetľoval. Nemôžete za to, s kým vyrastáte a s kým chodíte do školy. Ja som sa však s tými ľuďmi rozišiel, než sa títo ľudia dali na krivú dráhu. Táto vládna garnitúra s nimi ani neštudovala, ani nevyrastala, ale dnes s nimi tvorí bandu,“ povedal Kollár.

    „Pravá ruka Andreja Danka Ján Hoľko je prepojený na Vadalu. Dnes robí koalícia s mafiou obchody, kšefty a špinavé prachy. Ako funguje tento systém? Kradnem, klamem, podvádzam, mám za sebou mafiánov a oligarchov a keď sa im na to príde, tak hneď vytiahnu osobné invektívy. Naša strana nikdy osobnými invektívami nenapádala ani premiéra, ani Bélu Bugára či Andreja Danka. Je komické, že olizuje výložky a bozkáva stuhy od vencov, ale nikdy sme to nenapádali. Nikdy som to nerobil tým spôsobom, ako to robí voči nám Andrej Danko,“ dodal Boris Kollár.

    Podľa Kollára je dôležité si uvedomiť rozdiel, či sa bude politika robiť v prospech ľudí, alebo sa tu budú viesť žabomyšie vojny.

    Danko: Pán Kollár, aké to bolo večerať za špinavé mafiánske peniaze?

    Predseda parlamentu a predseda Slovenskej národnej strany Andrej Danko na Kollárove slová zareagoval na sociálnej sieti Facebook, kde natočil krátke video, na ktorom vyzval Borisa Kollára, aby s ním išiel diskutovať na tému mafia.

    „Ľudia zabudli, kto bol Dinič, Steinhübel alebo Deák, ale ja vám to dnes chcem pripomenúť. Bratia Diničovci boli vrahovia v Bratislave. Vraždili, kradli a vydierali. Títo ľudia mali svojich priateľov, medzi ktorými bol pán Kollár. Jeden z nich žil v priateľstve s pani Krištúfkovou, ktorá potom žila z jeho špinavých peňazí a zdieľala spoločnú domácnosť s pánom Kollárom,“ vysvetlil Danko.

    „Chcem preto vyzvať pána Kollára, aby sa už nikdy nevyjadroval k mafii, pretože hrubo zneužíva smrť dvoch mladých ľudí a zabúda na to, že si podával ruku, že večeral a dovolenkoval s ľuďmi, ktorí v Bratislave vraždili. Je neskutočná hanba, že v politike na Slovensku môžu byť takíto ľudia. Chcem sa verejne opýtať: Pán Kollár, aké to bolo večerať za špinavé mafiánske peniaze? Aké to bolo obchodovať s týmito mafiánmi? Vy nemáte hanbu sa vyjadrovať k mafii?“ spýtal sa predseda parlamentu.

    Danko verí, že Kollár prijme jeho výzvu diskutovať na budúcu nedeľu v televíznej diskusii. „Ako skutočný mafiánsky šmejd sa postavíte k tejto problematike a vysvetlíte, z čoho ste žili, ako ste zbohatli a ako chutili mafiánske večere,“ dodal.

    Strana SNS zároveň odmietla pozvanie do nedeľňajšej diskusie v RTVS. Danko to odôvodňuje tým, že chcel, aby demonštranti videli, čo ich čaká v politike, ak budú predčasné voľby a oni sami nevstúpia do politiky. „Opakovane vyzývam všetkých slušných ľudí, ktorí demonštrujú, aby ste vstúpili do politiky. Založte si politické strany a nedovoľte, aby Kollár, Matovič, Galko a Kotleba ovládli štát. Ak chcete, aby sa skutočný mafián Kollár dostal k ústavnej funkcii a aby ovládali štát, tak ja urobím všetko pre to, aby som tomu bránil,“ uzavrel Danko.

    Podľa posledných prieskumov stráca Smer-SD preferencie. Naopak posilňujú SNS a Sme rodina a tak z boja o smeráckeho voliča môže plynúť aj ich súčasné politické napätie.

    - Reklama -