Médiá vraj nie sú schopné vidieť, čo Trump dokázal. Tak im to spísal jeden ich kolega z Reflexu

    0
    Donald Trump (Autor: TASR)

    Buchert si totiž všimol, že médiá sa k prvým 100 dňom vlády Donalda Trumpa vyjadrili väčšinou veľmi kriticky. „Keď sa však pozrieme bližšie na pôsobenie nového amerického prezidenta, vidíme niečo iné. Trump totiž napĺňa, čo sľúbil – viac sa venuje domácim záležitostiam,“ konštatuje Buchert s tým, že aj keď v súboji s Kongresom vždy neuspel, je oveľa aktívnejší ako jeho predchodca Barack Obama.

    „Ako fatálne zlyhanie Donalda Trumpa sa uvádza napríklad to, že vyhlásil vojnu médiám. To však tvrdia samotné médiá, veľká časť verejnosti to vidí inak. Navyše Trump neurobil v tomto prípade jedinú vec inak, ako už dva roky naznačuje,“ dodáva a poukazuje aj na Trumpovu aktivitu na Twitteri.

    „Ďalšie výhrady, ktoré na Trumpa mieria, sa týkajú jeho zahraničnej politiky,“ pokračuje Buchert. A konštatuje, že je kapitálna lož, že Trump podporuje Rusko a jeho hlavu štátu Vladimira Putina. „Samotná Moskva je trochu prekvapená tvrdosťou, ktorú na Rusko Trump uplatňuje. Žiadna ústretovosť neprišla, vládca z Bieleho domu len stále opakuje, že by bolo lepšie s Putinom rokovať. Kremeľ zaskočilo aj americké bombardovanie pozícií režimu Bašára Asada v Sýrii,“ píše Buchert. Zhŕňa aj fakt, že Trump zatiaľ nebol na žiadnej zahraničnej ceste, ale na druhej strane prijal už 16 prezidentov či premiérov. „To vyzerá skôr ako horúčkovitá aktivita než nečinnosť,“ dodáva.

    „Keď tvrdil, že bude tlačiť na Mexiko pre nelegálnu migráciu, tak to skutočne robí. Keď pripomínal členom Severoatlantickej aliancie, aby voči spoločnému obrannému paktu dodržiavali svoje záväzky, tak to pripomína. A keď predtým varoval niektoré islamské štáty pre šírenie terorizmu, tak proti nim zaviedol reštrikcie, ako sľúbil,“ uvádza Buchert.

    Aktivitu potom vníma aj v rámci Trumpových stretnutí s významnými podnikateľmi, ktorých bolo za prvých sto dní 22. „V tomto smere je podľa všetkého vôbec najaktívnejším prezidentom celej histórie Spojených štátov,“ uvádza.

    Na záver potom dodal, že to, aký bude Donald Trump prezident, sa uvidí za niekoľko rokov. „Nedá sa to vyhodnotiť podľa prvých sto dní,“ konštatuje. „Jedno je však v prípade Trumpa isté – aj ďalšie stovky dní jeho prezidentovania budú mimoriadne búrlivé a často kontroverzné. To, či budú pre Ameriku a svet aj lepšie, uvidíme. Barack Obama zlyhal, preto má aj zatiaľ menej populárny Trump šancu. Lenže časť toho, čo Donald Trump robí a bude robiť, sa prostredníctvom väčšiny médií zrejme nedozvieme. Novinári mu vyhlásili svätú vojnu a ani na tom sa nič nezmení,“ uzavrel.

    Celý text si môžete prečítať TU.

    - Reklama -