Médiá, prezident a rôzni primitívni povaľači rozpútali štvavú kampaň proti tým, ktorí padli v boji za našu slobodu, odkázal smerák Blaha a zmenil profilovku na „kosák a kladivo“

    0
    Ľuboš Blaha (Autor: TASR)
    V nedeľňajšom statuse, o ktorom sme písali TU, poslanec prirovnal Kalmusa s Lorenzom k členom teroristických organizácií, ktorí zničili viacero kultúrnych pamiatok v krajinách, kde zúria boje proti islamským radikálom. Reakcia poslanca Ľuboša Blahu na poškodenie pomníka v Košiciach však pokračuje. 
     
    Tvrdé odkazy na adresu dvojice aktivistov bojujúcich proti symbolom komunizmu na Slovensku sa objavili na facebookovom profile smeráka aj dnes a neboli to len slová, ktorými Blaha vyjadril, čo si myslí o poškodzovaní pamätníkov na počesť oslobodenia Červenou armádou. Poslanec si zmenil profilovú fotografiu na Facebooku a nahradil ju vlajkou bývalého Sovietskeho zväzu, teda prekríženým kosákom a kladivom na červenom pozadí. 
     
    „Priatelia, vyjadrime úctu k našim osloboditeľom z Červenej armády! Už je toho moc! Toto si naši osloboditelia nezaslúžia! Médiá, prezident a rôzni primitívni povaľači v posledných dňoch rozpútali štvavú kampaň proti tým, ktorí padli v boji za našu slobodu – proti Rusom, Ukrajincom, Bielorusom a ďalším vojakom ZSSR, ktorí z nášho územia vyhnali nacistov. Vyhovárajú sa na komunizmus, ale v skutočnosti šliapu po pamiatke vojakov Červenej armády. Ukážme, že my na rozdiel od agresívnych antikomunistických extrémistov nestrácame historickú pamäť,“ píše Blaha v rozhorčenom statuse na svojom vynovenom facebookovom profile. 
     
    Smerák tiež pripomína, že „od fašizmu nás oslobodil Sovietsky zväz“, čím zdôvodňuje zmenu svojej profilovej fotografie na vlajku bývalého ZSSR. Vlajka podľa neho predstavuje „jednotu robotníkov a roľníkov“ a čuduje sa, že Lorenz s Kalmusom majú nielen podporu médií, ale aj prezidenta Kisku. 
     
    „Na Slovensku existuje zopár psychicky narušených ľudí, ktorí ničia pamätníky sovietskej armády, ktorej vďačíme za slobodu. Týchto primitívov sa zastáva prezident Kiska, ktorý dokonca zneužíva svoje právomoci a vstupuje do vyšetrovania s kriminálnikmi, ktorí ničia národné pamiatky. Ukážme, že tento pán nereprezentuje slovenskú spoločnosť – on reprezentuje možno akurát americkú ambasádu. Ukážme, že Slovensko si váži našich osloboditeľov a hlboko opovrhuje primitívmi, ako sú Kalmus, Lorenz,“ vyzýva Blaha. 
     
    Poslancove slová prišli deň po jeho statuse, v ktorom sa poriadne ostro obul do novinárov za to, že Kalmusa s Lorenzom nazývajú umelcami a výtvarníkmi. „Viete si predstaviť, že by niekto niekde napísal, že druhú svetovú vojnu rozpútali maliar Hitler a žurnalista Mussolini? Zločinci sa majú nazývať zločincami! Označovať ich za umelcov, to je urážkou celej kultúrnej obce. Martin Benka a Albín Brunovský sa musia v hrobe obracať, že kdejaký chuligán je označovaný za umelca. Čo bude ďalej? Budeme za ´výtvarníkov´ označovať aj teroristov z Islamského štátu či Talibanu, ktorí ničia staroveké pamiatky?! Budeme za ´umelcov´ označovať aj sfanatizovaných neonacistov, ktorí ničia židovské cintoríny?!“ napísal ešte v nedeľu rozhorčený Blaha.
     
    Kalmus s Lorenzom sa v médiách zviditeľnili už v minulosti, keď červenou farbou pomaľovali pomník venovaný komunistickému pohlavárovi Vasilovi Biľakovi, ktorý stojí v jeho rodnej obci. Pripomeňme, že to bol práve Biľak, ktorého podpis bol na takzvanom „pozývacom liste“, na základe ktorého vtrhli vojská Varšavskej zmluvy v roku 1968 na územie vtedajšieho Československa. 
    - Reklama -