Médiá klamú. Ľudia majú z útokov strach. Naštvaná britská novinárka sa ozvala proti slovám politikov

    0
    Záchranári ošetrujú zranenú osobu neďaleko Westminsterského paláca (Autor: TASR)

    Reportérka a komentátorka Katie Hopkinsová dlhodobo kritizuje liberálnu prisťahovaleckú politiku a ideológiu multikulturalizmu. Pravidelne prináša reportáže z moslimských get vo Veľkej Británii a pred pár týždňami sa dokonca vybrala aj do prisťahovaleckej štvrte Štokholmu Rinkeby, kde sa pravidelne odohrávajú násilnosti páchané tamojšou moslimskou komunitou. „Nemôžem uveriť tomu, že sa práve nachádzam vo Švédsku 21. storočia,“ napísala okrem iného vo svojej pesimisticky ladenej reportáži.

    V očiach britských liberálov z médií a politickej sféry je Hopkinsová pre svoje politicky nekorektné komentáre v nemilosti a terčom ich kritiky sa stala aj po svojom štvrtkovom vystúpení na Fox News. „Mám už dosť tých prázdnych rečí, ktoré sa objavujú v mainstreamových médiách. Neustále len ,nenecháme sa teroristami zastrašiť‘ a ,zostávame jednotní‘. Ale to možno platí pre Londýn, nie pre celú Veľkú Britániu,“ konštatovala Hopkinsová.

    „Ľudia sú vystrašení a boja sa. Navyše neplatí, že by sme boli jednotní. Veľká Británia je naopak nejednotná a značne rozdelená. Viac ako kedykoľvek v minulosti. Fakticky tu máme hneď niekoľko get a liberáli si myslia, že multikulturalizmus znamená, že tu všetci musíme aj spoločne zomrieť. To rozhodne nie je postoj, s ktorým by som ja osobne a určite aj mnohí ďalší súhlasili,“ uviedla rozhorčená britská novinárka.

    Hopkinsová jednoznačne odsúdila ľavicovú ideológiu multikulturalizmu, keď uviedla, že „všetky konflikty, vojny a napätie sem prichádzajú spoločne s migrantmi“. „Ak niekto tvrdí, že sme jednotní, tak klame. Všetky tieto hashtagy, rozsvietené sviečky alebo láskyplné symboly neznamenajú vôbec nič. Skoncujte s tým,“ vyhlásila štyridsaťdvaročná novinárka, ktorá spolupracuje s denníkmi The Sun či Daily Mail a pred ôsmimi rokmi dokonca kandidovala do Európskeho parlamentu.

    Hoci so slovami Hopkinsovej mnoho čitateľov z Veľkej Británie či priamo z Londýna súhlasilo, zniesla sa na ňu aj značná búrka nevôle. „Sedím vo vlaku, ktorý smeruje do Westminsteru. Nikto sa tu nebojí a ľudia nie sú rozdelení. Prestaňte, prosím, s týmito hlúpymi rečami,“ napísal konzervatívny poslanec James Cleverly. „To je kravina. My sme v pohode. Katie zrejme na rozdiel od nás dnes ráno nešla metrom,“ napísal iný používateľ sociálnej siete. „Do hája, prečo sa hrá na našu hovorkyňu? Klame. My sme jednotní a nebojíme sa,“ napísal ďalší.

    Celý text si môžete v angličtine prečítať TU.

    - Reklama -