Matovičov odkaz Ficovi s Kaliňákom: Chcú ma vtiahnuť do svojej skorumpovanej žumpy. Vzneste obvinenie!

    0
    Igor Matovič. (Autor: Repro foto: TA3)

    Už skôr v priebehu dnešného dňa sme na našich stránkach informovali o opätovnom otvorení kauzy opozičného poslanca Igora Matoviča v oblasti jeho účtovníctva. Z uznesenia vyšetrovateľa totiž vyplýva, že účtovníctvo spoločnosti regionPress za roky 2002 až 2004 poslanec NR SR zatajil.

    V uznesení majú byť výpovede svedkov a dokazovanie, z ktorých vyplýva, že sa Matovič dopustil trestného činu. NAKA však musela prípad uzavrieť, pretože skutok je premlčaný.

    Podľa vyšetrovateľa mal Matovič spoločnosť regionPress v roku 2008 predať Pavlovi Vandákovi s úmyslom zmanipulovať účtovníctvo firmy, pretože v tom čase vykonávali kontroly daniari.

    „Len súd dokazuje, kto spáchal trestný čin a kto nespáchal. Vzneste mi obvinenie, ja sa chcem brániť niekde na súde,“ kontroval Matovič s tým, že zastavením trestného stíhania mu to bolo znemožnené.

    Celý článok TU.

    Podľa slov lídra strany OĽaNO je polícia na Slovensku vazalom skorumpovaného ministra vnútra Roberta Kaliňáka (Smer-SD). „Vieme, akých vyšetrovateľov na Slovensku máme, a vieme, kto šéfuje polícii,“ dodal ironicky Matovič.

    Hlavná tvár letných protestov Bonaparte na dnešnej tlačovej konferencii uviedla, že korunný svedok krivo svedčil a bol dvakrát právoplatne odsúdený za úmyselný trestný čin.

    „Toto vyšetrovanie viedol minister Kaliňák,“ povedal. Políciu aj prokuratúru má podľa opozičníka v rukách politická strana Smer-SD.

    Zjavný nepomer

    Matovič poukázal aj na to, že počas svojho podnikania zaplatil na daniach sumu približne 500 miliónov slovenských korún, čo je zhruba 16,5 milióna eur.

    „70 000 eur je položka, o ktorej uznesenie hovorí,“ upozornil s tým, že ide o zjavný nepomer. Podľa neho len hlupák môže uveriť skorumpovaným ľuďom, ktorí vedú Slovensko, že daňový podvodník je Matovič.

    „Celý ten čas, čo som podnikal, tak som sa snažil podnikať čestne. Samozrejme, že niekedy, keď som si vedel nájsť jednoduchšiu cestičku, tak som si ju našiel. Ale nikdy som sa nesnažil podvádzať. Myslím, že na Slovensku nenájdete druhého takého blbca, čo by ako živnostník zaplatil takúto položku daní a odvodov. Čiže keď tu má niekto nárok hovoriť v parlamente, čo to je poctivé platenie daní, tak je to v prvom rade Matovič,“ vyhlásil rezolútne politik.  

    Zneužitie polície aj skorumpovaná žumpa

    Na záver Matovič vyslovil presvedčenie, že dvojica Fico – Kaliňák zneužíva políciu na boj proti svojim politickým oponentom, ako aj to, že minister vnútra si optimalizoval dane, na čo doplatili práve daňoví poplatníci, teda bežní občania.

    Smerom k špičkám Smeru si ešte Matovič neodpustil štipľavú poznámku: „Kaliňák a Fico ma chcú vtiahnuť do svojej skorumpovanej žumpy.“

    Autor: TASR, mr

    - Reklama -