Matovič útočí: Danko je debil. A Kaliňákovi zase nečakane zložil kompliment.

    0
    Igor Matovič. (Autor: pk)

    Ako to vyzerá s odvolávaním ministra vnútra Roberta Kaliňáka a premiéra Roberta Fica?

    Tieto dva návrhy boli zaradené na záver schôdze. Predpokladám teda, že to bude niekedy koncom septembra alebo začiatkom októbra.

    Myslíte si, že už dôjde aj k samotnému odvolávaniu?

    K odvolávaniu by malo dôjsť. Schôdza by sa mala uskutočniť.

    Práve pred letom sme boli svedkom niekoľkonásobného preloženia mimoriadnej schôdze. Nemôže sa podobný scenár opakovať?

    Teoreticky. Oni sú schopní urobiť čokoľvek, ale predpokladám, že to už nechajú spláchnuť, no, samozrejme, si svojho „Ficka“ a Kaliňáka podržia.

    Protesty pred Bonaparte sú už oficiálne ukončené. Ako ich hodnotíte?

    Splnili svoj účel. Hlavne sme chceli, aby sa o Kaliňákovi a Bašternákovi a ich zlodejinách hovorilo aj po prázdninách a aby sa na nich nezabudlo. Účel sme splnili a z tohto pohľadu som veľmi spokojný.

    Niektorí politici či časť verejnosti vás kritizuje, že ako lokalitu pre protesty ste si vybrali byt, v ktorom býva premiér s rodinou…

    To nie je byt, ale budúce väzenie, na ktorom by sme podľa návrhu Milana Kňažka mali len namontovať mreže, a tých ľudí tam nechať. V tomto baráku žije zberba zlodejov, takže to nepovažujem za obydlie. Je to symbol korupcie, pred ktorým sa protestovať má.

    Aký máte názor na Alenu Krempaskú, ktorá trochu rozvírila vlny na posledných z protestov? Tvrdila, že ste ju nepustili na rečnícke pódium…

    Prepáčte, ale keď si nejaký blbec, ktorého financuje Kaliňák – veď dnes sme dali novinárom dôkazy, že ich financuje zo svojho ministerstva vnútra (6. 9. Igor Matovič na pôde parlamentu usporiadal tlačovku na tému obvinení údajných hakerov Anonymous – pozn. red.), príde na cudzí protest a automaticky tam má právo vystúpiť, tak je to hlupák. Keď si pani Krempaská myslí, že má nejakú podporu verejnosti, tak nech si zorganizuje svoj protest a uvidíme, koľko ľudí jej tam príde. Nech neparazituje a nech nerobí štrajkokazov.

    Hovoríte, že je za tým Robert Kaliňák. Myslíte si, že sa často uchyľuje k takýmto praktikám?

    Kaliňák je svojím spôsobom Machiavelli. To je človek, ktorý dokáže hrať sedem šachových partií naraz. Ja viem hrať jednu a možno tak jeden krok dopredu. Kaliňák ich vie hrať sedem…

    Znie to, akoby ste ministrovi vnútra zložili kompliment…

    Z tohto pohľadu to kompliment naozaj je. On je procesorom, jadrom počítača všetkých podvodov v Smere. Bohužiaľ, on tú svoju schopnosť nevyužíva pre prospech a dobro Slovenska, ale na to, ako ho spolu s Bašternákom okradnúť.

    Pán Danko ešte pred letom zaviedol v parlamente pár módnych pravidiel. Chystáte sa tričko, ktoré máte na sebe (Fico chráni zlodejov), pri vstupe do rokovacej sály prezliecť za vhodnejšiu, menej kritickú alternatívu?

    Kedy myslíte, akože dnes (6. 9. – pozn. red.)?

    Áno…

    Mne je nejaký Danko ukradnutý! Viete, je taký vtip: „S prepáčením, hovno zablúdilo do špajze, sadlo si na poličku a myslelo si, že je lekvár.“ Takto mi trošičku pripadá Danko. On si zrazu myslí, že je Pánom Bohom a bude určovať, čo si kto oblečie a či bude mať poslankyňa rukáv do polovičky ramien alebo o tri centimetre dlhší. Toto môže navrhnúť iba debil! A, bohužiaľ, za takéhoto človeka, Danka už považujem.

    - Reklama -