Matovič: Zlodej Danko dovoľuje rozkrádať 600 miliónov z eurofondov, ktoré patrili ľuďom a miesto chlapského prijatia zodpovednosti sa zbabelo vyhovára na iných

    0
    Na snímke vpravo predseda SNS Andrej Danko a vľavo Igor Matovič z hnutia OĽaNO-NOVA pred televíznou debatou v RTVS k výsledkom volieb do Národnej rady SR v nedeľu 6. marca 2016. (Autor: TASR)

    Podľa opozičných poslancov je krok šéfa SNS dôkazom, že koalícia nie je schopná spolu vládnuť a namiesto riešení problémov Slovenska ako školstvo a zdravotníctvo sa teraz „bude handrkovať o tom, kto si čo rozdelí, a o sféru vplyvu“.

    „Vládna koalícia sa nás stále snažila presviedčať o svojej sile a stabilite. Delenie koristi eurofondov na vedu a výskum sú pre SNS také dôležité, že Andrej Danko neváha vnášať na Slovensko chaos. Je to dôkaz toho, že koalícia nie je schopná spolu vládnuť a namiesto riešení problémov Slovenska ako školstvo a zdravotníctvo sa teraz vládna koalícia opäť bude handrkovať o tom, kto si čo rozdelí, a o sféru vplyvu.

    Andrej Danko riadenie našej krajiny nezvládol a ukázal, že nie je schopný komunikovať. Vo štvrtok po koaličnej rade sa tvári, že je všetko v poriadku, a dnes posiela odkazy koaličným partnerom na papierikoch, ako keby nešlo o členov vlády, ale o spolužiakov na základnej škole.

    Namiesto toho, aby sa spolu v koalícii porozprávali, sa Andrej Danko správa ako malý chlapec. A ak si Andrej Danko myslí, že takýmto správaním prekryje obrovský škandál s eurofondami, veľmi sa mýli. Za tento škandál, ktorý je jeden z najväčších v histórii Slovenska, budeme naďalej žiadať, aby vyvodil zodpovednosť a nesprával sa zbabelo.

    Hnutie Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti je pripravené prevziať zodpovednosť za riadenie štátu, a garantujeme ľuďom, že budeme štát spravovať lepšie, spravodlivejšie a čestne,“ vyhlásila za hnutie Veronika Remišová.

    Kritiku vyjadril predsedovi parlamentu aj opozičný poslanec Igor Matovič. „Zlodej Danko dovoľuje rozkrádať 600 miliónov z eurofondov, ktoré patrili ľuďom, a miesto chlapského prijatia zodpovednosti sa zbabelo vyhovára na iných,“ vyhlásil líder hnutia Igor Matovič.

    Danko dnes vypovedal koaličnú zmluvu. Zdôvodnil to absolútnou nevyhnutnosťou prenastavenia pravidiel v koalícii. TASR o tom informovala šéfka komunikácie parlamentu Zuzana Čižmáriková.

    Týmto spôsobom vypovedám koaličnú zmluvu podpísanú 1. septembra 2016 medzi stranami Smer-SD, SNS a Most-Híd,” napísal svojim koaličným partnerom.

    Ako dôvod uviedol absolútnu nevyhnutnosť prenastavenia pravidiel v koalícii, novú úpravu pomerov a vzťahov. Tiež stanovenie absolútne nových priorít, ktoré sa budú premietať v rámci procesu zostavenia nového rozpočtu s cieľom obnovy dôvery medzi koaličnými partnermi, ako aj dôvery verejnosti ku koalícii.

    Danko koaličným partnerom navrhuje bilaterálne, resp. multilaterálne rokovania s vedením SNS o možnosti zostavenia novej koaličnej zmluvy.

    Autori: TASR, mr

    - Reklama -