Matovič: Hrubé klamstvo kiskovcov alebo neznalosť ústavy

    0
    Na snímke poslanci NR SR vpravo Igor Matovič a vľavo Veronika Remišová (OĽaNO) (Autor: TASR)

    Podľa Remišovej v Minúte po minúte Denníka N na vyslovenie nedôvery chýbalo pár hlasov a je škoda, že premiéra sa nepodarilo odvolať aj pre neprítomnosť poslancov z týchto klubov.

    Na svojej facebookovej stránke poslankyňa píše, že „dnes to mal Pellegrini velmi tesné. Ešte pár rozumných poslancov a premiér by už dnes nebol premiérom. Tak najbližšie vo februári sa to už musí podariť. Držme palce lepšiemu Slovensku!“.

    Zdroj: Facebook/Veronika Remišová

    „…mrzí ma to hrubé klamstvo od strany Za ľudí, ktoré Denník N zrejme nevedome šíri ďalej,“ reaguje Igor Matovič.

    Podľa neho na vyslovenie nedôvery premiérovi/vláde je podľa ústavy potrebných 76 hlasov. T. j. chýbalo spolu 14 hlasov, ktoré opozícia jednoducho nemá, keďže vláda má 77 poslancov, t. j. opozícia donohy 73.

    Zdroj: Facebook/Igor Matovič

    „Klamať v takej vážnej veci sa nepatrí. (Druhá možnosť je, že v strane Za ľudí nepoznajú ústavu.),“ oponuje svojej bývalej straníckej kolegyni šéf OĽaNO.

    A dodáva: „Od nás nechýbal na hlasovaní žiaden poslanec. Jedine kolegovi Budajovi počas hlasovania odišlo hlasovacie zariadenie, hneď na mieste to oznámil predsedajúcemu… A hlavne, Veronika to veľmi dobre v(e)idela. O to viac to mrzí.“

    Výsledky hlasovania v NR SR o vyslovení nedôvery premiérovi SR

    - Reklama -