Matka znásilneného chlapca prehovorila: Učila som deti, aby imigrantov vítali. Teraz to ľutujem! Prípad, ktorý naštval aj Fica, pokračuje

    0
    Ilustračná fotografia (Autor: SITA)

    Slobodná matka Dunja je sama imigrantkou z počiatku deväťdesiatych rokov, keď utekala zo Srbska pred občianskou vojnou. „Nemohla som tomu uveriť, keď som to počula. Sama pochádzam zo Srbska a strávila som prvých päť rokov v charitnom centre spolu s ľuďmi rôznych národností. Nemôžete ma volať rasistkou, ale keď sa obhajuje sexuálnou nevyhnutnosťou, je to odporne cynické. To ako keby som sa ja obhajovala po vykradnutí banky, že nemám dosť peňazí pre mojich päť detí,“ hovorí Dunja.

    Chcela páchateľa roztrhať

    Popisujúc udalosti z dňa útoku, Dunja spomína, ako dala synovi tri eurá na vstupné na plaváreň. „Žijeme veľmi skromne… Bol tak nesmierne šťastný z peňazí, ktoré dostal, že neváhal ani minútu a rovno po škole upaľoval na plaváreň. Skoro som ho teda nečakala. Tri hodiny po tom, ako synovi skončila škola, som dostala telefonát, v ktorom bol syn zaplavený slzami… Cez plač som mu nerozumela ani slovo. Niekto následne zobral telefón a povedal mi nech sa naliehavo dostavím, pretože moje dieťa bolo sexuálne napadnuté,“ derie cez zuby smutná Dunja.

    Keď Dunja prišla na policajnú stanicu, videla syna zaplaveného slzami vedľa spútaného muža v plavkách. Jej sestra ju musela pevne držať, aby útočníka na mieste neroztrhala v zuboch. Jej syn od útoku každý večer pred spánkom plače a bude si zo „sexuálnej nevyhnutnosti“ Iračana niesť následky po celý život.

    Znásilnenie vo Viedni vyvolalo rozhorčenie po celej Európe aj pre ležérny postoj imigranta. Svoje konanie totiž Iračan odôvodnil sexuálnou frustráciou vyplývajúcou z toho, že už 4 mesiace nemal sex.

    Prípad zasiahol aj Fica

    K hrôzostrašnému prípadu sa vyjadril aj slovenský premiér Robert Fico. „Dlho som si hrýzol do jazyka, ale po prípade znásilnenia 10-ročného chlapca vo Viedni už nemôžem byť ticho,“ vyznal sa Fico v statuse na sociálnej sieti.

    K videu pripojil aj link na článok o znásilnení, ktoré iracký imigrant spáchal koncom vlanajška. Rakúska polícia o tejto udalosti však informovala až tento týždeň. Prípad natoľko zasiahol premiéra, že sa o ňom rozhovoril v krátkom videu. „Naozaj mi začína vážne vadiť, že médiá dnes neinformujú o udalostiach, ktoré dnes hýbu témou migrácie,“ rozhorčuje sa na úvod predseda vlády a dodáva, že nevieme nič o tom, čo povedal šéf nemeckej tajnej polície, ktorý priznal, že do Európy prichádzajú teroristi a bojovníci IS prezlečení za migrantov.

     

     

    Média vôbec, alebo len vo veľmi malej miere priniesli aktuálne závažné informácie tykajúce sa migračnej krízy. Dlho som si hrýzol do jazyka, ale po prípade znásilnenia 10-ročného chlapca vo Viedni už nemôžem byť ticho.http://www.independent.co.uk/news/world/europe/iraqi-refugee-raped-10-year-old-boy-at-austrian-swimming-pool-a6857721.htmlhttp://www.reuters.com/article/us-germany-security-idUSKCN0VE0XL

    Posted by Robert Fico on 7. február 2016

     

    „A už nechcem ani hovoriť o prípade, ktorý sa stal naposledy vo Viedni, keď v decembri migrant, ktorý došiel do Európy, znásilnil desaťročného chlapca,“ vraví Fico a dodáva, že je potrebné naďalej robiť na Slovensku vyváženú politiku, aby tu bol pokoj.

    Nekompromisná matka

    S tvrdým prístupom k imigrantom už teraz okrem slovenského premiéra súhlasí aj matka znásilneného chlapca. „Viem, že fyzické poranenia sa zahoja, ale škoda, ktorú utrpela jeho duša, sa nemusí vyliečiť nikdy,“ konštatovala. „Nechcem, aby bol tento muž deportovaný, chcem, aby šiel do väzenia, pretože som počula, čo robia vo väzení tým, ktorí sexuálne zaútočili na deti… Chcem, aby zažil vo väzení všetko to, čo sexuálni útočníci na deti môžu od ostatných väzňov zažiť. Až potom chcem, aby ho deportovali,“ povedala Srbka nekompromisne.

    - Reklama -