Máte rád islam, migrantov, psy. Plyšovými medvedíkmi nie je možné chrániť hranice. Orbán sa poriadne pochytil s konkurentom

    0
    Viktor Orbán (Autor: TASR)

    Podľa internetového vydania provládneho denníka Magyar Idök zhodnotil Vona Orbána týmito slovami po tom, čo sa predsedu vlády spýtal, prečo nepodporuje iniciatívu Jobbiku o presadení mzdovej únie, ktorá je podľa názoru predsedu Jobbiku celonárodným záujmom.

    Orbán Vonu prirovnal k príslušníkom hnutia hippies. Zdôraznil, že plyšovými medvedíkmi a kvetmi nie je možné chrániť hranice. 

    “Veď Vy máte rád islam, migrantov, psy a – ak Vám dajú peniaze – aj oligarchov; a v poslednom čase máte rád už aj Brusel,” reagoval ministerský predseda, podľa ktorého nie je možné zvyšovať mzdy úctivou prosbou adresovanou Bruselu.

    “Neviem prečo si niektorí poslanci myslia, že EÚ vytvorí mzdovú politiku, ktorá by bola pre Maďarov dobrá,” dodal Orbán.

    V rámci kampane Jobbiku za “mzdovú úniu” v mestečku Gyöngyös v Hevešskej župe Vona 25. mája informoval, že Európska komisia 16. mája schválila občiansku iniciatívu na dosiahnutie mzdovej únie, ktorú podpísali 14. marca v Budapešti zástupcovia Maďarska, Chorvátska, Poľska, Slovenska, Rumunska, Bulharska, Lotyšska a Estónska.

    K tomu, aby sa EK zaoberala touto otázkou, je potrebné najmenej v siedmich členských krajinách zozbierať 750 podpisov na jedného poslanca danej krajiny; v prípade Maďarska je tak dolná hranica 17.250 podpisov.

    - Reklama -