Mám pocit, že vláda nepadne, ak by bol Richter práce odvolaný, hovorí národniarka

    0
    Eva Antošová (Autor: TASR)

    “Ja mám jeden osobný pocit a možno sa mýlim, že vláda nepadne, ak by aj pán Richter bol dnes odvolaný,” uviedla Antošová pred médiami v parlamente niekoľko hodín pred začiatkom mimoriadnej schôdze Národnej rady SR, ktorú zvolala opozícia.

    Antošová vysvetlila, že postup SNS bude dohodnutý na zasadnutí ich klubu. Zhruba polovica jeho členov je podľa nej za to, aby minister práce vo funkcii skončil.

    “Nehovorím, že presná polovica, zhruba, a tak je to aj v našej členskej základni. Ale hovorím, počkajme si na poslanecký klub, ktorý, myslím si, že bude významný pred touto schôdzou,” doplnila.

    Poslanecký klub SNS v stredu (6.9.) večer zverejnil stanovisko, v ktorom strana žiada premiéra Roberta Fica (Smer-SD) o výmenu ministra práce.

    “Premiér by to mal zvážiť. Toto vyhlásenie je, myslím si, vážne a je to výzva, aby ten krok urobil. Teraz je na ťahu premiér,” zdôraznila Antošová.

    Jaroslav Paška nepovedal, či Richter vo funkcii skončí.

    “Je priestor, aby neskončilo nič,” povedal pri príchode na rokovanie poslaneckého klubu aj v súvislosti s tým, či bude pokračovať vláda. Zopakoval, že v Richterovom rezorte SNS vidí problémy v správaní a chce, aby sa to korektne riešilo.

    “Uvidíme, čo bude,” povedal.

    Poslancov dnes okrem ďalších bodov programu a pravidelnej Hodiny otázok čaká mimoriadne rokovanie pléna. Na ňom sa opozícia pokúsi odvolať ministra práce Richtera pre kauzu Čistý deň. Vláda v stredu (6.9.) rozhodla, že s Richterovým odvolaním nesúhlasí a návrh opozície považuje za účelový.

    - Reklama -