Malým dievčatám pichajú hormóny a ničia im organizmus. Dôvod vás dostane

    0
    Ilustračná foto. (Autor: pixabay.com)

    Pašeráci ľudí sú si frekventovaných sexuálnych útokov páchaných na mladých migrantkách dobre vedomí a ženy preto očkujú antikoncepčnými látkami, aby predišli ich otehotneniu. Tieto látky však pre ženy predstavujú vysoké riziko. V prípade, že množstvo látky presiahne únosnú mieru, alebo v prípade, ak je ženský organizmus ešte príliš mladý na takéto látky, dochádza u migrantiek v dôsledku ich užitia k predčasnej menopauze.

    Pašerákom však na zdraví migrantov nezáleží. Nebezpečné hormonálne antikoncepčné látky dokonca podávajú aj veľmi mladým dievčatám, ktoré často migrujú bez sprievodu a ktorých telá tieto látky môžu výrazne poznačiť.

    Sexuálne útoky sú medzi migrantmi v severnej Afrike veľmi častým javom. Najčastejšie sa ich dopúšťajú vodiči pašeráckych lodí, ale aj prostredníci, ktorí sprostredkúvajú styk medzi migrantmi a pašerákmi, takže hlavne ľudia, od ktorých sú migranti na ceste do Európy závislí a nemôžu sa brániť.

    Skutočnosť, že pašeráci dievčatá takto očkujú, zistili humanitárni pracovníci v kľúčových oblastiach, kadiaľ migranti prichádzajú do EÚ, akou je aj taliansky ostrov Lampedusa. Helen Rodriguezová, gynekologička pracujúca na ostrove, objasnila pre The Sunday Times: Pašeráci vedia, že je veľmi pravdepodobné, že dievčatá budú na ceste znásilnené, takže im dávajú v Etiópii či Sudáne injekcie, aby neotehotneli.“ Väčšina dievčat si však neuvedomuje dlhodobé dôsledky, ktoré tieto injekcie spôsobia. Podľa lekárky u takmer pätiny eritrejských dievčat, ktoré vyšetrovala, v dôsledku injekcií zanikla menštruácia.

    Znásilnenie je pritom len jedným z mnohých rizík, ktorým dievčatá na ceste do Únie musia čeliť. Ani potom, čo sa do EÚ dostanú, nie sú pred sexuálnym obťažovaním v bezpečí, pretože aj situácia v utečeneckých centrách je často napätá, stresujúca a nebezpečná a k znásilneniam dochádza často i tam.

    - Reklama -